Konu ile ilgili olarak bilgi veren dernek yönetimi, kadınların üretime dvam ettiğini anlattı.

Dernek yönetimi, amacı ve yapılan geleneksel üretime dair bilgi veren dernek yönetimi; “Mahmudiye Kadın Dayanışma Derneği 18.09.2021 tarihinde bölge kadınlarının geleneksel yemeklerini yaparak bir araya toplanması amacıyla başlatılan bir girişim sonucunda kurulmuştur. Yapılan bu toplantıların akabinde 19.02.2022 tarihinde dokuz kurucu üyesiyle resmi olarak kurulmuş ve bugün yetmişin üzerindeki üye sayısıyla bölge kadınlarının iş gücüne katılımını sağlamıştır.

Derneğimizde dayanışma ve paylaşma esasına dayanarak üretmek en önemli amacımızdır. Geleneksel lezzetimiz olan bostan balını, tarladan üyelerimiz aracılığı ile topladığımız karpuzları atalarımızdan kalma kara kazanlarda 24 saat kaynatarak ürettiğimiz, gelecek nesillere aktarmak ve böylece bölge kadınlarının üretime katılmasını sağlamak derneğimizin en önemli hedefidir.

Bunun yanı sıra 1800lerden bizlere miras kalan koşu atı yetiştiriciliğine kadınlarımızın da katkı sağlayabileceğini göstermek için derneğimiz dikiş atölyesinde at malzemeleri üretiyoruz. Atölyelerimizde ESMEK destekli mesleki eğitim programları ile yalnız kadınlarımıza değil yaz döneminde gerçekleştirilen diğer programlar ile çocuklarımıza da destek oluyoruz.

Ayrıca el sanatlarını unutmayan derneğimiz yöremizin vazgeçilmez mekik ve firkete oyalarını takı tasarımlarında kullanmaktadır.

Mahmudiye kadınları olarak nihai hedefimiz üreten kadını ülke ekonomisi içinde aktif hale getirmek ve bölgenin refah düzeyini arttırmaktır.” dediler.