Dün eski kiremit fabrikasındaki sempozyum alanında düzenlenen açılış töreni son derece renkli görüntülere sahne oldu.

CHP Genel Merkez yöneticileri, şehir yöneticileri, sanayiciler, sanatçılar ve konuklarla başlayan sempozyumda dolu dolu içerikler Eskişehirlilerle buluşmaya başladı.

AĞIR KONUKLAR VARDI

Dün akşam yapılan sempozyumun açılışına ilgi hayli büyük oldu. Açılış törenine, TBMM Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Sayın Haydar Akar, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’ta bizzat katılarak coşkuya ortak oldu.

Törende sırasıyla Merhum Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş’ın eşi Kadriye Savaş, Endel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, Anadolu Üniversitesi Güzel Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Sanat Danışmanı Prof.  Bilgehan Uzuner, Sempozyum sanatçılarından Massimo Pistone, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TBMM Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Sayın Haydar Akar ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç birer konuşma yaparak sempozyumun şehre olan katkılarından söz ettiler.

ELİTLERİN DEĞİL HALKIN

Tüm konukları tek tek selamlayan Başkan Ahmet Ataç ise, “Sempozyum elit bir kesimin değil, halkın sempozyumu haline geldi. Pişmiş toprak eserlerimiz ile adeta açık hava müzesi olan Eskişehir’imizde, kent kimliğimizin bir parçası olan bu güzel sempozyumu 15’inci kez düzenliyor olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından sempozyum açılış töreni Bülent Özdemir ve Gökçe konseri sona erdi.

5-17 Eylül arasında düzenlenecek olan sempozyuma 5 ülkeden 8 sanatçı eserleri ile katılacak.