Eskişehir Ticaret Odasında seçim heyecanı sona erdi. Bir önceki seçimde yaşanan zorlu yarışın ardından yeni dönem seçimleri ise tek liste halinde yapıldı.

Bugün sabah 08.00'de başlayan genel kurul saat 17.00'ye kadar süren oy sayımı ile devam etti.

FUAR KONGRE MERKEZİNDE İLK SEÇİM

Ticaret Odası tarafından hayata geçirilen Fuar ve Kongre Merkezi, ilk kez odanın genel kuruluna ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinden itibaren merkeze adeta akın eden ETO Üyeleri sandık başına giderek tercihlerini yaptı.

3 KOMİTEDE KIRMIZI LİSTE ÇIKTI

Gerçekleşen genel kurula mevcut başkan Metin Güler beyaz liste olarak katıldı. Tek listenin tüm komitelerde yer alması beklenirken, seçime kısa süre kala 3 komitede farklı liste çalışmaları yapılarak seçime girildi.

Bunların en önemlisi ve en kalabalık meslek komitesi olan 1. Grup yani inşaat komitesinde kırmızı listenin alacağı oy sayısı merak edildi. 1. Komitenin yanı sıra 19. Grup olan telekomünikasyon komitesinde ve 27. Grup olan Eğitim komitesinde de yine kırmızı liste beyaz listeye karşı mücadele etti.

KIRMIZILAR BAŞARILI OLAMADI

Saat 17.00 itibariyle sona eren seçimlerin ardından oy sayımına geçildi.

Seçime katılan üyelerin oy sayımını yakından takip ettiği 1. Grupta kazanan Metin Güler'in beyaz listesi oldu. Beyaz Liste seçimleri 179 oya karşılık 560 oyla kazandı.

27. Grupta beyaz liste 25'e karşı 85 oyla, 19 Grupta ise 21 oya karşı beyaz liste 75 oyla kazanan oldu.

NEREDE KALMIŞTIK?

5 Bine yakın oda üyesinin bizzat katılarak oy kullandığı seçim sonrası başkanlığı yeniden kazanan Metin Güler, teşekkür konuşması yaptı.

Oda üyelerinin bu denli kongreye ilgi göstermesinin odaya olan güvene işaret ettiğini belirten Güler; "Bundan sonra sorumluluğumuz daha da arttı. Bundan sonra şehre karşı görevlerimiz fazlalaştı. Artık daha çok çalışma daha çok proje üretme zamanı. Hemen pazartesinden itibaren "Nerede kalmıştık?" diyerek çalışmalara hemen başlıyoruz. Bunca ilgi alakayı ve bize güven duygusunu gösteren tüm üyelerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Kongre daha sonra olaysız biçimde sona erdi.