Odunpazarı Belediyesi’nin 2023 yılı performans programına dair yapılan meclis görüşmesi karşılıklı atışmaların yaşanmasına neden oldu.

HAYALİ BÜTÇEYLE HİZMET EDİLMEZ


AK Parti grubunun belediye hizmetlerini eleştirdiği konuşmalarda, belediyenin kalıcı tek bir proje yapamadığı iddia edildi. Karşı oy konuşmasında 2023’de belediyenin hayali bir bütçeyle proje üretemeyeceği öne sürülürken, belediyenin ancak rutin çalışmalar yapabileceği öne sürüldü.
AK Parti tarafının karşı oy açıklaması ve eleştirilerinin ardından CHP’li Emre Genç, “3 Yılda neler yaptığımızı görmek istiyorsanız gelin sizi gezdirelim de görün” diye konuştu.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, eleştirilere yanıt verirken, bugüne kadar yapılan projeleri hatırlattı. Kurt, meclise damga vuracak sözler sarf ederken şunları söyledi; 


FETÖCÜLERE PEŞKEŞ ÇEKMİYORUZ
“Gündemin birinci maddesinde meclisten oy birliği ile geçirdik. Parklara ve tesislere isim verme komisyonundaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar nereden çıktı? 5 Tane halı saha, bilmem kaç tane yeşil alan. Bunları kim yaptı? Bunların hepsini biz yaptık. Burada Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı yere isim verecek değiliz. Bağış olarak gelen paralarla başka işler yapmıyoruz zaten. Fetö’cü dersanelere para vermiyoruz. Efendime söyleyeyim, yaptığımız inşaatları Fetö’cülere peşkeş çekmiyoruz.”
Kurt’un konuşmasının ardından performans programı oya sunuldu. 2023 yılı programı CHP’li üyelerin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.