29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen  “Belediye Çalışanları Cumhuriyet Kupası” büyük heyecana sahne oldu. ESKİ futbol sahasında düzenlenen turnuvaya Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, ESKİ ve ESTRAM personellerinden oluşan 13 takım katıldı.

Turnuvada finale kalan Odunpazarı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi takımları şampiyonluk için sahaya çıktı. Karşılaşmayı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye başkan yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy, belediye bürokratları, belediye personelleri ve sporseverler izledi.

Büyük heyecana sahne olan final maçının normal süresinde gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonrasında Odunpazarı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’ni 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Son penaltı atışının ardından şampiyon takım büyük sevinç yaşarken, karşılaşmayı takip eden sporseverler de iki takımı uzun süre alkışladı.

Şampiyon olan Odunpazarı Belediyesi takımının kupasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ikinci olan Büyükşehir Belediyesi’nin kupasını ise Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Evren Olcay verdi. Turnuvada EBB Park Bahçeler üçüncü olurken, EBB Ulaşım ve Odunpazarı Kırsal Hizmetler ise en centilmen takımlar olarak kupalarını aldılar.

Kupa töreninde bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Cumhuriyetimizin adına yakışır bir Cumhuriyet Kupası Turnuvası oldu. Önemli olan burada birlik ve beraberliktir. Katılan tüm takımları tebrik ediyorum. Tabi şunu unutmayacağız, biz hepimiz öncelikle Eskişehirsporluyuz.  Sakatlıksız, kazasız centilmence geçen bu turnuvaya katılan tüm takımları, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutlarım.” dedi.

Tören sonrası takımlar hep birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile turnuvayı ölümsüzleştirdiler.