Protokole göre Odunpazarı ilçesinde yaşayan ve özel gereksinime ihtiyacı olan bireylerin, öz bakımlarının birer parçası olan saç bakımı, saç kesimi, tırnak bakımı, Yenikent Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde (Seramik Park) ESKUBER tarafından yapılacak. Söz konusu protokol 1 yıl boyunca geçerli olacak. Ücretsiz verilecek bu hizmet için Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi, her ayın bir Salı günü kadınlar, Çarşamba günü ise erkekler için ayrılacak ve planlanacak. Hizmetin sunulacağı alan Odunpazarı Belediyesi tarafından dezenfekte edilerek, hijyen koşulları sağlanacak. Bu hizmetten faydalanmak isteyen engelli bireylerin veya ailelerinin, Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nin 0 222 227 86 38 numaralı telefonlarını arayarak randevu almaları gerekiyor.

YILLARDAN BERİ YAPTIĞIMIZ UYGULAMAYA YENİ PROTOKOL İLE DEVAM EDECEĞİZ

Protokolün imza töreni Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında yapıldı. İmza törenine Başkan Kurt, ESKUBER Başkanı Gürdal Sarıkaya ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İmza töreninde konuşan Başkan Kurt, “Bugün ESKUBER ile geçmiş yıllardan beri yapmış olduğumuz bir uygulamaya yeni protokol imzalayarak devam ediyoruz. Odunpazarı Belediyesi bünyesinde bulunan özel gereksinimli insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için yapmış olduğumuz çalışmalarda ESKUBER, bizim ihtiyaçlarımızı gideriyor. Sosyal belediyeciliğin en önemli alanlarından birisi olan bu alandaki boşluğu doldurma noktasında bize katkı sunuyorlar. Ben Gürdal Sarıkaya’nın nezdinde bütün oda yöneticilerine ve çalışanlarına; Eskişehir’deki berber ve kuaför arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Protokolümüzün yenilenmesi ile bu hizmetimiz devam edecek. Protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

BELEDİYEMİZ İLE BİRLİKTE HAREKET ETMEK BİZİ DAHA GÜÇLÜ YAPIYOR

Başkan Kurt’a kendilerini böyle bir uygulamaya paydaş yaptığı için teşekkür eden ESKUBER Başkanı Gürdal Sarıkaya, “Özel gereksinimli çocuklarımıza hizmet etmek bizim sosyal sorumluluk projemiz. Belediyemiz ile birlikte hareket etmek bizi daha güçlü yapıyor. Özel gereksinimli çocuklara, kadınlara, erkeklere talepleri doğrultunda kişisel bakım yapacağız. Bizim odalarımız hizmet sektöründe olduğu için biz her zaman hizmete varız. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da sağ olsun, burada bizim önümüzü açıyor” diye konuştu.