İsmail Kumru  Yaptığı Açıklamada şöyle devam etti’’Değerli Eskişehirliler, 2023 Genel Seçim sonuçlarının tüm ülkemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeniden göreve gelen iktidar partisi ve Eskişehir’imizi T.B.M.M’de temsil edecek Milletvekillerimiz bilmelidir ki Eskişehir’i dağ gibi biriken ve yıllardır çözüm bekleyen bir dizi sorunları mevcuttur. Kentimizin yıllardır çözülemeyen Kuzey-Güney çevreyolları sorunları, ölüm yolları olarak anılan Alpu ve Seyitgazi yolları çözüm beklemektedir. Öğrenci kenti olan şehrimizde kira ve yurt sorunları hala gündemde olmakla birlikte artık aileler, çalışan insanlar da asgari ücretin üstüne çıkan kira fiyatları karşısında barınma riskiyle karşı karşıya kalmış durumdadır.

    Bugünden itibaren bu kente gönül vermiş vatandaşlar olarak yetkililerin Mihalıççık’taki Yunusemre Termik Santrali’nin detaylarını, kömür kaynağının nereden temin edileceğini kamu oyu ile paylaşmalarını bekliyoruz. Havaalanın tam kapasite çalışması vaadinin hayata geçmesini bekliyoruz. Siyaset malzemesi haline gelerek ortada kalan kentin marka değeri Eskişehirspor için neler yapılacak, bunu bilmek istiyoruz? Artık afet riskli alanlar olan Gündoğdu ve Küçük Sanasyi bölgelerinin önünün açılmasını bekliyoruz.

Evet işte saydığımız tüm bu sorunlar ve daha fazlasının çözümünün yeni dönemde de takipçisi olacağımızı tüm hemşehrilerimize duyurmak isteriz. Biz kentin gelişimi için mücadele eden bir yapı olarak bu soruları sormaya devam edeceğiz.  Seçim döneminde verilen vaatler hayata geçene kadar da sorgulayacağız. Seçilmek yetmez, sorunları çözmek gerekir! ‘’