Vilayet Meydanı’nda gerçekleşen programa, Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, Metin Nurullah Sazak ve Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesine ait çelenklerin Atatürk Anıtına sunulması, askeri bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle başladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100’üncü Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesaj okundu.

Törende bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen; "Hiç kimse zerre kadar kuşku ve endişe duymamalıdır ki, atalarımızın 100 yıl önce gösterdikleri büyük cesaret ve fedakarlığı, bizler de bugün göstermekte bir dakika bile tereddüt etmeyiz" dedi.

Valilik Meydanı’nda gerçekleştirilen tören de Hava Pilot Binbaşı Ahmet Tavlı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tören; Sarar Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Büşra Çallı ve Rümeysa Çınar’ın okudukları şiir sonrası Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterileri ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando birliklerinin tüfekli hareketlerle gösterisini sunmasından sonra F-16 uçaklarımızın törene iştirak edenleri selamlamasıyla son buldu.