Orkestra şefliğini Türkiye’nin en başarılı şeflerinden İbrahim Yazıcı’nın yaptığı konserde, solist on üç yaşındaki yetenekli piyanist Adil Kerem Ünal’dı. Yazıcı, piyano, bestecilik ve orkestra şefliği üzerine eğitim aldı. Yurt içinde ve dışında birçok orkestrayla piyanist ve orkestra şefi olarak sahneye çıktı. Dünyadaki pek çok prestijli salonda konserler verdi. Uluslararası birçok festivalde görev aldı. A.A. Saygun, Fazıl Say, Muammer Sun gibi bestecilerin eserlerinin cd ve dvd kayıtlarını yaptı. 2002’de Hacettepe Üniversitesi’nden “Sanatsal Teşvik Ödülü”, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından verilen “Cavaliere dell’Ordine della Stella d’Italia” ve 2012’de “Yılın Şefi” ödüllerine layık görüldü. 2017’den itibaren besteciliğe yönelen sanatçı birçok eser besteledi. Halen İzmir Devlet Opera Balesi’nde görev almakta, Olten Filarmoni Orkestrası’nın ve Karşıyaka Oda Orkestrası’nın müzik ve sanat direktörlüğünü yürütmektedir.

Solist piyano sanatçısı Adil Kerem Ünal 2009 yılında doğdu. Sekiz yaşında piyanoya başlayan sanatçı, piyanoya başladıktan beş ay sonra İtalya’da katıldığı bir yarışmadan birincilik ödülü alınca, Türkiye’deki müzik otoritelerinin dikkatini çekerek İbrahim Yazıcı ile çalışmaya başladı. 2019’dan beri yurt içi ve dışında çeşitli orkestralarla solist olarak sahne alan Ünal, akademik eğitimini Destek Okulları’nda, müzik eğitimini ise Olten Filarmoni Sanat Okulu’nda İbrahim Yazıcı ile sürdürmektedir.

Konserin ilk yarısında solist Ünal, W.A. Mozart Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Dinleyiciden büyük beğeni toplayan sanatçı bis parçası olarak F. Chopin op.25 No.2 Etüd’ü icra etti. Uzun süre alkışlanan sanatçının ardından konserin iki yarısı başladı. Orkestra J. Brahms’ın yirmi bir yıl gibi uzun bir sürede bestelediği 1.Senfonisi’ni ustalıkla seslendirdi. Uzun alkışlarla konser son buldu.

Gelecek programda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın 20. Kuruluş Yıldönümü Konseri yapılacak. Konserde, orkestra şefi Ender Sakpınar, solistler ise dünyaca ünlü piyano sanatçıları Süher ve Güher Pekinel olacak. Konser, 15-16 Aralık 2022’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde icra edilecek.