Tepebaşı Gençlik Merkezleri Gençlerin Yanında Tepebaşı Gençlik Merkezleri Gençlerin Yanında

Toplumda afet bilincinin sağlam ilke ve bilgi temelinde oluşturulmasında öğrencileri yetiştirecek olan öğretmen adaylarının eğitimine önem veren Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, sosyal bilgiler öğretmenadaylarına yönelik depreme yönelik alınması gereken bireysel önlemleri içeren atölye uygulaması gerçekleştirdi.


Afetlerin olumsuz etkilerini en aza indirmek için afet bilinçli toplumun oluşmasında önemli rol oynayan öğretmen adaylarının afetler ve deprem konusunda güçlenerek bilgi birikimlerini öğrencilerine aktarmaları amacıyla gerçekleştirilen STEM temelli atölye kapsamında deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken bilgiler aktarıldıktan sonra
sosyal bilgiler öğretmen adayları depreme en dayanıklı bina tasarımlarını gerçekleştirmek için birbirleri ile yarıştılar. Ders yürütücüsü Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hıdır Karaduman ve öğretmen adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı yetkililerine hayati öneme sahip afet bilincine yönelik gerçekleştirilen etkinlik için teşekkür ettiler.

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri 0222 211 55 00 / 2415 dahili numaradan randevu taleplerinin alındığını ve farkındalık eğitimlerinin devam ettiğini belirttiler.