AK Partili Albayrak: "Raylı Sistemlerin TOGG'u Eskişehir'de Üretiliyor" AK Partili Albayrak: "Raylı Sistemlerin TOGG'u Eskişehir'de Üretiliyor"

Gürol Yer yaptığı açıklamalarda;

"Malumunuz üzere 31 Mart Mahalli idareler seçimleri sürecini beraber yaşayarak, neticelendirdik.


Büyük Türk milleti ülkemizin her il, ilçe, belde, mahalle ve köyünde tercihini sandıklara yansıtarak beş yıllık süre için yerel yönetimleri belirledi. Eskişehirimiz’de de kıymetli hemşehrilerimiz büyükşehir, merkez ve kırsal belediyelerimiz ile mahalle yöneticilerini net sonuçlar ile seçti. Neticeyi tartışacak değiliz İyi Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı olarak hemşehrilerimizin tercihine mazhar olan tüm yöneticilerimizi kutluyor önümüz süreçte çalışmalarında başarılar diliyoruz.


Seçim sonuçları üzerine Odunpazarı ilçemizde inceleme ve değerlendirmemizi çok yönlü olarak yaptık. Bizler siyasetin yerleşik algısına tabi olan değil insana, mekana duyarlı, tercihe her zaman saygılı anlayışa sahip bir teşkilatız. Bu doğrultuda anlık ve kısa zamanlık değil uzun süreçli ve kesintisiz samimiyet içeren bir yolu kabul ettik. Seçim sürecinde uyguladığımız yerinde, halkın yanında olmak ilkemizi devam ettirerek ilçemizin her noktasında olmak, her insanımıza dokunmak anlayışımızdır ve bundan sonra da artan dozda bu böyle olacaktır.


Değerli Odunpazarlı hemşehrilerimizin mesajı doğrultusunda beklenti ve eksiklerin yada uygulama yanlışlarının her daim sözcüsü ve doğrunun gözcüsü olmaya devam edeceğiz. Merkezi iktidarın, Büyükşehir ve Odunpazarı ilçe belediyelerimizin hizmetlerinde beklentinin, doğrunun, yakışanın destekçisi, yapılmayanın, unutulanın hatırlatıcısı olacağız.


Bu süreçlerde en büyük güvencemiz Eskişehir'imizin gözü kulağı ve vicdanı olan sizlersiniz. Vesileyle kalemini, klavyesini, ekranlarını tarafsız olarak Eskişehir’in, Eskişehirlinin çıkarları, hakkı doğrultusunda tutan sizleri saygıyla selamlıyor, çalışmalarınız ile ilkelerinizde kolaylıklar diliyoruz.


Değerli Basın Mensuplarımız yeni dönem ilk basın toplantımızda öncelikle Büyükşehir Belediyemize bir çağrıda bulunmak istiyoruz.


Biliyorsunuz Belediye Başkanımız Sayın Ayşe Ünlüce’nin seçim beyannamesinde SMA’lı çocuklarımız ve sığınmacılar ile ilgili bir başlık yada değinme görmediğimizi seçim sürecinde açıklamıştık. Bu anlamda tamamlayıcı girişimlerini bekliyor ve takip ediyor olacağız. Ülke gündeminde olan özellikle bazı CHP belediyelerinde uygulamalarını gördüğümüz ve bizim de talebimiz olsun diyerek şehrimizdeki davetsiz misafirler sığınmacıların açtıkları işyerleri ve astıkları Türkçe olmayan tabelalar konusunda bir çalışmaya başlamalarını Büyükşehir Belediyemizden bekliyoruz.


Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Sayın Kazım Kurt için de aynı doğrultuda ve eklentili iki çağrımız var.


Erenköy, Emek, Huzur, Gündoğdu Mahalleleri başta olmak üzere davetsiz misafirlerin ticari faaliyetlerinin yasal olup olmadığını, genellikle geri dönüşüm alanında sokaklarda yaptıkları depolama ve işgallerin sonlandırılması, takip edilmesi konusunda vatandaşlarımızdan aldığı yeni yetkiyle girişim yapmasını beklemekteyiz.


Bir diğer konu ise bizim de duyurulmasında taraf olduğumuz Odunpazarı tarihi bölgede olan mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde bulunup Türk Dünyası Vakfı uhdesine bırakılan, ETİ tarafından yeniden yapılan Göç Müzesi olarak kamuoyuna duyurulup büyük ihtimal kasıtla açılmayıp TÜGVA isimli yapıya hangi usul ve yöntemle bilinmez tahsis edilen ve kıraathane tabelası asılan yapıyla ilgili.


Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt konuya değindiği açıklamasında burayla ilgili uyarıda bulunduğundan bahisle kimse beni duymadı dinlemedi demiştir. Sayın başkanın bahse konu konuşmasını tekrar dinledik.
Yalnızca sürecin 9-10 sene olduğunu ve bir müzeyi bile açamadılar demiştir. “Bu açıklama yeterli mi?” derseniz değil. 
Siz bu ilçenin seçilmiş belediye başkanısınız ve bu konu ile mağduriyete ilk elden sahip çıkma sorumluluğunuz var Sayın Başkan buyurun davet ediyoruz. Kurşunlu Külliyesini geri almaya verdiğiniz mücadeleyi Göç Müzesi içinde başlatın. 
Biz ve tüm ilçe bileşenleri yanınızda olacağız ve gerekirse süresiz oturma eylemi, ne yapacaksak beraber yapalım ve kamu malına sahip çıkalım. Sizi bu sorumluluğu almaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.