Büyük Brlik Partisi'nin Eskişehirli Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin cami simgesi taşıyan logosunun değiştirilmesi yönünde çıkan havadisler üzerine kamuoyuna bir açıklama yaptı. Mustafa Destici bu açıklamasında ABB'nin logosunun değişimine karşı olmadığını ancak logo değişecekse, belediyenin eski simgesi olan "Hitit Güneşi"nin logoda olmaması gerektiğini savundu.

Ahmet Ataç'tan 'Tasarruf' Değerlendirmesi Ahmet Ataç'tan 'Tasarruf' Değerlendirmesi

Destici; 

"Amblemleri tabu haline getirmemek lazım. Elbette değiştirilebilir. Türklüğü, İslam'ı, Milli Mücadele’yi, Cumhuriyet’i, Ankara'nın Başkent olmasını ifade eden, iyi hazırlanmış bir amblem kullanılabilir. Ancak; “Hitit Güneşi” ya da benzerleri, Müslüman Türk’ün yaşadığı bir şehrin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başkent’i Ankara’nın amblemi olamaz, olmamalıdır.

Türkiye bir Türk-İslam devletidir artık. Bu cumhuriyetin de başkenti Ankara'dır. Dolayısıyla bizim Hititler ile bir alakamız yoktur. Ankara'da yaşayan hiç kimse de Hititlerin torunu değil." dedi.

Destici'nin logo açıklamasında "Türkiye artık bir Türk-İslam devletidir." demesi ise kamuyounda büyük tartışma yarattı. Özellikle sosyal medyada büyük bir grup vatandaş Destici'ye "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Laik bir cumhuriyet. Devletin dini olmaz." yanıtını verdi. Aynı zamanda vatandaşlar Destici'yi anayasaya aykırı söylemlerde bulunmakla eleştirdi.