CHP Genel Başkanı Özgür Özel son dönemlerde sık sık Eskişehir’e geliyor. Seçim öncesi daha doğrusu CHP Kurultay sürecinden bu yana yaptığı ziyaretlerin sayısı herhalde 10’dan fazla olmuştur.

Belli ki bu durum Eskişehir’e ayrı bir özen gösteriyor, ayrı bir değer veriyor diye yorumlanabilir. 

Ancak şunu da unutmayalım … 
Malumunuz Ankara-Eskişehir arası çok yakın. 

Kolayca ulaşılabiliyor. Öte yandan buraya gelmişken kısa bir seyahat ile Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar gibi artık CHP bayrağı dalgalanan komşu şehir ve belediyeleri de ziyaret etme şansı olduğu ortada. 

Bu yüzden bu ziyaretlere sadece Eskişehir gözüyle bakmamak lazım. 

Şayet Özgür Özel gerçekten Eskişehir’e ayrı bir özen gösteriyorsa, Eskişehir örgütü ve CHP’ye gönül vermiş insanlara bu değeri hissettirmek istiyorsa işin eylemsel boyutunda başka beklentileri de yerine getirmeli… 

Tamam CHP’li tüm belediyelerin başında eski EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen koordinatör var. Bu görev temsili mi yoksa aktif mi zaman gösterecek… Aldık, kabul ettik. 

Peki partinin yani CHP’nin yönetim kademesinde ve önemli kurullarında kaç Eskişehirli var? 

Mesela MYK’da herhangi bir Eskişehirli bulunmuyor. 
60 kişilik parti meclisinde de şehrimizi temsil eden bir isim yok. 

Genel Başkan Yardımcıları, grup sözcüleri, disiplin ya da herhangi bir ana kademe kurul içinde de Eskişehir siyasetine dair bir emareye rastlamadık. 

Bilecik var, Kütahya var ama Eskişehir YOK! 

Oysa Eskişehir’de bu görevleri başarı ile yerine getirecek fazlaca kadro var. 


Belediye Başkanları, milletvekilleri, meclis üyeleri, parti örgütleri içinde eminim parti ana kademesinde kendisine verilecek görevi başarı ile yerine getirecek çokça namzet vardır. 

Demem o ki, Özgür Özel eğer Eskişehir’e gerçekten büyük önem veriyorsa bunu sadece ziyaretlerle değil bazı atamalarla da desteklemeli. 

Ne demişler? 

“Sevgi Eylem Gerektirir”