Eskişehirli Liseliler Tam 4 Ödül Aldı Eskişehirli Liseliler Tam 4 Ödül Aldı

Özel Çağdaş Okulları, 8-14 Ocak tarihlerinde Amerika’da Rice Üniversitesi iş birliği ile organize edilen Copernicus  Dünya Finalinde Türkiye’yi temsil eden tek okul oldu. 7. Sınıf öğrencisi Bulut Çakır, “Fizik ve Astronomi” alanında bronz madalya aldı.

Amerika’da organize edilen uluslararası bir bilim yarışması olan Copernicus  Bilim Olimpiyatları8-14 Ocak tarihlerinde Houston’daRice Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşti. Copernicus  Dünya Finalinde Türkiye’yi temsil eden tek okul Özel Çağdaş Okullarıoldu. 25 ülkenin katıldığı yarışmaya; Türkiye’yi temsilen Copernicus Türkiye Supervisorı ve Özel Çağdaş Ortaokulu Müdür Yardımcısı Esra Çelik ile katılan Özel Çağdaş Okulları 7. sınıf öğrencisi Bulut Çakır, “Fizik ve Astronomi” alanında, 5. sınıf öğrencisi Yusuf Rüzgar Karamanlı “Doğa Bilimleri” alanında katıldı.

Eskişehirli öğrenciden bronz madalya

Ülkemizi başarıyla temsil eden Çağdaş öğrencilerinden Bulut Çakır, “Fizik ve Astronomi” alanındabronz madalya aldı. Eskişehirli öğrenci dünya finalindeTürk bayrağını başarıyla taşımanın gururunu yaşadı.

Öğrenciler NASA'yı ziyaret etti

Amerika Houston’daki Copernicus  Bilim Olimpiyatlarında önemli kazanımlar elde eden öğrenciler; İngilizce dil becerilerini de göstererek ortak atölyelere de katılım sağladı. Eskişehirli öğrenciler, Houston’da Doğa Bilimleri Müzesi ve NASA’yı ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşama imkanı da buldu.