Bölge Müdürlüğü'nden DAK Üyelerine Eğitim Bölge Müdürlüğü'nden DAK Üyelerine Eğitim

Çin Açık Üniverstesi’nden akademisyenler, Açıköğretim Fakültesi’nin çeşitli birimlerine ziyaretlerde bulunarak yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Akademisyenlerin yanı sıra Çin Açık Üniverstesi Uluslararası İlişkiler Birimi Direktörü Prof. Dr. Shi Yunzhi, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi’nden Erasmus+ Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu, Öğr. Gör. Lili Feng Bahtiyar, Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serpil Koçdar’ın katıldığı bir heyet ile kurulacak iş birliği alanlarının belirlenmesi konusunda çalışmalarda bulunuldu.
Heyetler arası görüşmelerde ortak uluslararası projelerin yazılması, ortak bilimsel araştırmaların yapılması, Çin Açık Üniversitesi öğrencilerine ANADİL Türkçe Programının sunulması ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim programlarına Çin’den öğrenci kabulü konuları tartışıldı.
Çin Açık Üniversitesi, Çin'in başkenti Pekin'de bulunan ulusal bir devlet üniversitesidir. Üniversite, yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etme misyonuyla 1978 yılında kurulmuş olup doğrudan Çin Eğitim Bakanlığı’na bağlıdır. Ülke genelinde şehirlerde ve kırsal bölgelerde 45 şube ve 3735 öğrenme merkezi aracılığıyla faaliyet gösteren Çin Açık Üniversitesi'nin yaklaşık 5 milyon öğrencisi bulunmaktadır.