ERİAD'dan Başkan Kurt'a Tebrik Ziyareti ERİAD'dan Başkan Kurt'a Tebrik Ziyareti

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 10 ayında toplam 82 saat süren 41 adet acil durum tatbikatı düzenlediklerini söyledi. Yalçın ayrıca OEDAŞ saha çalışanlarının yüzde 70’inin ilk yardımcı sertifikasına sahip olduğunu belirtti.
Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) hem güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı oluşturmak hem de çalışanlarının afet durumlarına hazırlıklı olması için düzenli olarak eğitim ve tatbikatlar düzenliyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada yıl boyunca gerçekleştirdikleri acil durum tatbikatları hakkında bilgi verdi.

Muzaffer Yalçın: “Afetlere hazırlıklı olmanın önemini 6 Şubat’ta gördük”
Beş ilde ve ilçe merkezlerinde düzenledikleri acil durum tatbikatlarının sayısını her geçen yıl artırdıklarını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Geçtiğimiz yıl 631 çalışanımızın katılımıyla toplam 76 saat süren 38 tatbikat düzenlemiştik. Bu yılın ilk 10 ayında ise bin 48 çalışanımız, toplam 82 saat süren 41 adet acil durum tatbikatına katıldı. Çalışanlarımızın afet durumlarına her an hazır olmasının ne kadar önemli olduğunu 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde bir kez daha gördük. Ekip arkadaşlarımız bu büyük felaketin ardından hızla bölgeye ulaşarak arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Bununla birlikte çalışanlarımızın ilk yardımcı sertifikası almasına da büyük önem veriyoruz. Mevzuat gereği çalışanlarımızın yüzde 10’unun ilk yardımcı sertifikası olması yeterliyken şirketimizde bu oran yüzde 70 seviyesinde. Bundan sonra da hem çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği hem de afet durumlarında çevrelerine yardımcı olabilmeleri için eğitim ve tatbikatlarımıza aralıksız devam edeceğiz.” dedi.