Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan “bazı sıkıntılar başımıza geldiği zaman tedbir alıyoruz bir an önce üzerimize düşen görevleri yapalım. Deprem olduğu zaman müteahhit avına çıkıyoruz. Eskişehir’de halen daha 2000 yılından önce yapılmış bir çok ev var, böyle bir kriz yaşandığı zaman hangi mahalleler etkilenecekse bunun fizibilite çalışmasının hemen yapılması gerekiyor”  şeklinde konuştu.

Başkan Büyükerşen ise bu mevzuatla ilgili 10 yıldır uğraştıklarını bildirerek “üzülerek ifade etmek isterim ki bakanlık pinpon topu gibi projeleri revizyon isteyerek geri yolladı kendi başımızın çaresine bakacağız. Türkiye mimar inşaat mühendisleri odası Eskişehir bünyesinde oluşturulan bilim çalışmaları sonucunda kamu kaynaklarının etkin olarak kullanılmasına olanak veren birim teknik kurallara uygun hızlı tespit yöntemi belirlendi. İlk etapta şehir merkezinin yapı stokunun yüzde 25 ini oluşturan 20 bin yapı bu yöntemle değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

Büyükerşen’in konuşması esnasında mecliste tansiyon yükseldi. Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün’ün konuşma talebini kabul etmeyen Başkan Büyükerşen, Akgün’e “konuşamazsın sana söz vermiyorum” diyerek bağırdı. Zeynep Akgün yaşananlar üzerine toplantıyı terk ederken, Ak Partili Murat Özcan’ın siyasi partilerin belediye çalışmalarını engellediğini mi iddia ediyorsunuz sorusu gerginliği daha da yükseltince Yılmaz Büyükerşen oturumu kapattı.