Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı yapılan ardından bir sene sonra yapılacağı söylenen Kurtuluş Mahallesindeki pazar yeri için henüz somut bir adım atılmış değil.

Yeni pazar yerinin yapımı için henüz başlanmış bir çalışma olmayınca bundan en çok etkilenen kesim vatandaşlarla birlikte bölge esnafı oluyor.

Daha önce otoparkı ile birlikte kapalı pazar yerini kullanan esnaf, pazar yerinin yıkımı sonrasında ise civarda bulunan sokaklarda satış yapmaya başladı.

Uygunsuz koşullarda ürünlerini satmaya çalışan Kurtuluş Pazarı esnafı, aradan aylar geçmesine rağmen pazar yerinin yapımına başlanmamasına tepki gösteriyor.

OTOPARKSIZ MI YAPILACAK?

Öte yandan geçtiğimiz aylarda yıkımı yapılan ve yeniden yapımının bürokrasiye takıldığının iddia edildiği bölgedeki çalışmalarda ilginç gelişmeler yaşanıyor!

Daha önce alt bölümü otopark olan ve esnafın ve mahalle halkının işlerini hayli kolaylaştıran bu otoparkın yeni projede olmadığı öne sürülüyor. Bu iddialara gerekçe olarak ise yıkımı yapılan pazar yeri alanının molozlarla doldurulması olarak gösteriliyor.

ESNAF MODERN BİR PAZAR İSTİYOR

Konuyla ilgili olarak Eskişehir Haber Ajansı’na konuşan bölge esnafı, aylardır beklemelerine ve kendilerine söz verilmesine rağmen pazar yeri inşaatının bir türlü başlamamasına adeta isyan ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne pazar yeri inşaatının akıbetini soran esnaf, daha kaç ay ya da kaç yıl bekleyeceklerini merak ettiklerini belirtiyor.

Çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğinin zira uygunsuz şartlarda satış yapmaktan usandıklarını söyleyen esnaf, “Modern bir pazar yeri bir an önce yapılsın” diye konuşuyor.

Daha önce otoparklı olan pazar yerinin yine otoparkıyla birlikte inşa edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen pazar yeri sakinleri; “Sadece otopark değil, vatandaşın da daha çağdaş koşullarda alışveriş yapabileceği şartların oluştuğu modern bir kapalı bir pazar istiyoruz” dediler.

VATANDAŞ DA ŞİKAYETÇİ

Daha önce alıştıkları pazar yerini aradıklarını söyleyen civar halkı da tıpkı esnaf gibi pazar inşaatının başlamasını dört gözle bekliyor. Pazarın kurulmaması nedeniyle ürünlere daha fazla fiyat ödeyerek sahip olduklarını söyleyen Kurtuluş Mahallesi Sakinleri; “Pazar yerimizden çok memnunduk. Ancak deprem riskli olduğu için yıkıldı. Bu son derece normal ve olması gereken bir iş. Ancak sonrasında aylar geçti ama hala pazarımız yapılmadı. Görünüşe göre daha da yapılacak gibi değil! En yakın pazara gitmek için adeta çile çekiyoruz. Bu çilenin sona ermesini bekliyoruz ama böyle bir çalışma halen yok. Belediye bir an önce sesimizi duysun ve pazarımızı bize geri versin” diyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.

Öte yandan, eski otogar arkasında yer alan ve aylar önce yıkılan Kurtuluş Pazar Yerinin ne zaman ve nasıl yapılacağı ise halen merak ediliyor.