Tepebaşı Belediyesi, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve karbon ayak izini azaltmak amacıyla doğa dostu uygulamalarına devam ediyor. Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü,
Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve Zincir Kıran Kadınlar Derneği iş birliği ile oluşturulan Kadınlarla Pedallıyoruz Bisiklet Okulu eğitici eğitimlerini tamamladı. Bisiklet kullanmayı öğrenmek ve deneyimleri ile bilgisini artırmak isteyen 30 kadının katılımıyla gerçekleşen eğitimler sonunda ‘Bisiklet Elçisi’ unvanını alan kadınlara sertifikaları verildi.


Hollanda İstanbul Başkonsolosluğunda düzenlenen sertifika törenine Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, Eskişehir Bisikleti Derneği (Velesbid) Başkanı Rahime Çelen, Kadınlarla Pedallıyoruz Bisiklet Okulu Direktörü Ali Osman Ekersoy ve bisiklet elçileri katıldı.

Sokak Müzisyenleri Sıcak Havayı Fırsat Bildi Sokak Müzisyenleri Sıcak Havayı Fırsat Bildi

“Farkındalık Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Törende konuşan Başkan Yardımcısı Yalnızoğlu, bisiklet kullanımının Eskişehir kent kültüründe çok büyük bir yeri olduğuna değinerek “Artık aramıza katılan 30 Bisiklet elçisi ile yaşları 45-65 yaş arası değişen toplam 150 Kadına Bisiklet kullanmayı öğrettiğimiz için çok mutluyuz. Ayrıca Tepebaşı Belediyesi olarak sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı yaşam ve iklim krizi ile mücadelede bisiklet kullanımının öneminin bilinciyle her geçen gün farkındalık çalışmalarımız artarak devam ediyor” dedi. Yalnızoğlu desteklerinden dolayı Hollanda İstanbul Başkonsolosluğuna, Zincir Kıran Kadınlar Derneği’ne ve Eskişehir Bisiklet Derneği’ne teşekkür etti. Tören, katılımcılara Bisiklet Elçisi Sertifikası verilmesiyle sona erdi.