Afet Çalışma Grubu ve Akut gönüllüsü olan Ahmet ARACI  gerçekleştirilen seminerde deprem öncesi,deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında video ve slayt gösterimi eşliğinde bilgi verdi. Sunumda Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu ve her zaman afete hazırlıklı olunması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.Her ailenin ve bireyin acil durum afet planı oluşturulması gerektiği belirtildi.Seminer sonunda katılımcıların sorduğu soruları,AKUT Eskişehir Ekip Lider Murat Volkan ACAR,OBAK Ekip Lideri Ercan TEMEL ve DAK Dernek Başkanı  Abdullah AYDINGÖR cevapladı.

Eskişehirli Liseliler Tam 4 Ödül Aldı Eskişehirli Liseliler Tam 4 Ödül Aldı

Deprem ülkesi olan Türkiye’de olası bir afete karşı önlemlerin her zaman alınması gerektiğini söyleyen Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail KUMRU ‘Başta deprem olmak üzere Afetlerle Mücadele konusu Kent Konseyimizin temel çalışmaları arasında yer alıyor. Grubumuzun mahallelerde olmak üzere okullarda ,kurum kuruluşlarda bire bir afet bilincini anlatmak üzere çalışmaları hassasiyetle devam ettiriyoruz.Afetler ve deprem kuşağında olan Türkiye de yaşadığımızı hatırlatmaya çalışırken kamu yöneticilerinde depremin öldürmediği yanlış yapılanmaların yapıldığı hatırlatırken mutlaka dirençli kentlerin kurulmasını gerektiğinin altını çiziyoruz.Her afet anında yanımızda olan hayatlarını hiçe sayarak bir mücadele içine giren AKUT,DAK ve OBAK ekiplerine çok teşekkür ederiz.Halkımız da bir nebzede olsa farkındalık  oluşturmak ve bilinçlendirmek için bu tarz iş birliklerine devam edeceğiz. ‘Dedi.

Program sonunda Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ,Vişnelik Mahalle Muhtarı Meriç GÜNEY ve Kırmızıtoprak Mahalle Muhtarı İsmail SARIKAYA  ile ekiplere teşekkür belgelerini takdim etti.