TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine sürdürdüğü çalışmalar neticesinde çok önemli bir başarıya imza attı. Anadolu Üniversitesi’nde, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çerçevesinde “Eğitimde Eşitsizlikler” başlığıyla seçmeli ders verilmeye başlandı. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Derya Atik Kara’nın açtığı ders programının ilk öğrencileri ise Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencileri oldu. “Eğitimde Eşitsizlikler” başlığındaki ilk derse TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak konuşmacı olarak katıldı.

TOBB ve ETO toplumsal cinsiyet eşitliği için destek oldu

Derste sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileriyle bir araya gelen TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak, kurul olarak uzun süredir üzerinde çalıştıkları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çerçevesinde “Eğitimde Eşitsizlikler” konusunun seçmeli ders olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEP's) yaygınlaştırılması çalışmaları için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ve Eskişehir Ticaret Odası’nın desteğiyle çok geniş kapsamlı faaliyetler yürüttüklerini belirten Gürkaynak, bu amaç doğrultusunda şehirdeki kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, tanıtımlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Mithat Paşa İlkokulu'ndan Emniyete Ziyaret Mithat Paşa İlkokulu'ndan Emniyete Ziyaret

Öğretmen adaylarının dersi seçmesi ayrıca memnuniyet verici

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin önemine dikkat çeken Gürkaynak, konunun yakın bir zamanda öğretmen olacak ve yeni nesilleri yetiştirecek öğretmen adayları tarafından seçilmesinin ayrıca memnuniyet verdiğini söyledi. “Eğitimde Eşitsizlikler”  dersinin başlaması dolayısıyla Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal başta olmak üzere eğitim fakültesi yöneticilerine de teşekkür eden Gürkaynak, öğrencilere TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hakkında sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.  TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak ders sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.