Büyükşehir Gençlik Merkezi tarafından şehrin parkları başta olmak üzere farklı noktalarda, gençleri alanında uzman isimlerle buluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Bir Sandalye Bir Termos’ etkinliği ilgi görmeye devam ediyor.

 ‘Bir Sandalye Bir Termos’ etkinliğinin bu ayki buluşması kapsamında Eskişehir’den Seyitgazi’ye giden gençler ile Seyitgazi’nin gençleri Doğançayır Mahallesi’nde buluştular. Nazım Hikmet Parkı’nda yapılması planlanan ancak yağışlı hava sebebiyle kapalı alana alınan etkinlikte Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de gençleri yalnız bırakmadı.

Ali Lidar’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Nazım Hikmet’in hayatı, yazdığı eserlerinden yola çıkarak edebiyatımıza etkileri konuşuldu. Ayrıca gençlere Eskişehir’de açtığı Küçük Prens Müzesi hakkında bilgiler de veren Ali Lidar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere hediye edilen kendi yazdığı kitapları imzaladı.

Bir Sandalye Bir Termos buluşmalarını sosyal medyadan takip ettiğini ifade eden Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe “Büyükşehir Belediyemizin Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu etkinliği sosyal medyadan takip ediyorum. Birbirinden değerli isimleri şehrin dört bir yanında gençlerle buluşturuyorlar. Biz de Doğançayır Mahallemizde Nazım Hikmet Parkımıza sandalyeleri, termosları ile gelen gençleri misafir etmek, Nazım Hikmet’i konuşmak istedik. Şehrimizin değerli yazarlarından Ali Lidar’ı da böylesine anlamlı bir etkinlik için ilçemizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyemize, Gençlik Merkezimize ve buraya kadar gelen tüm gençlere teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona ererken, Gençlik Merkezi yetkilileri ‘Bir Sandalye Bir Termos’ etkinliğinin farklı konuklar ve konu başlıklarında düzenlenmeye devam edeceğini ve yeni isimler ile yer önerilerine açık olduklarını ifade ettiler.

EBB Şehir Tiyatroları 'Fırtına' Gibi Esti EBB Şehir Tiyatroları 'Fırtına' Gibi Esti