Bölge Müdürlüğü'nden DAK Üyelerine Eğitim Bölge Müdürlüğü'nden DAK Üyelerine Eğitim

Anadolu Üniversitesi 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Bölgesinin en büyük kariyer fuarı olan İKAF’24’e ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, bölgemizdeki paydaş üniversiteler ile birlikte Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan İKAF’24, Yunus Emre Kampüsü’nde düzenlenecek. İKAF’24 hazırlıkları kapsamında paydaş üniversite ve illerin koordinasyonunu artırmak ve fuarın daha verimli geçmesini sağlamak adına düzenlenen toplantıya Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın yanı sıra paydaş Üniversitelerin Rektörleri, Rektör Yardımcıları, Kariyer Merkezi Müdürleri, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası ve İŞKUR Eskişehir’den temsilciler katıldı.

“İKAF’24 ile gençlerimizin yanında olarak onları geleceğe daha iyi hazırlayacağız”
Koordinasyon Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İKAF’24’ün gerek şehir gerekse bölge için son derece önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
“İKAF’24 ile gençlerle yan yana olacağız, onları daha iyi anlayacağız ve geleceklerini inşa ettikleri bir süreci birlikte geçireceğiz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile koordineli bir şekilde hayata geçecek İKAF’24 kariyer yolculuklarında gençlerimize fırsatlar sunacak, işveren ile öğrenci ile mezunlar arasındaki mesafeleri kaldıracak. Eğitim hayatından profesyonel yaşama geçen gençlerimiz için kıymetli bir fuar olan İKAF ile hem şehir ve bölgemiz için önemli adımlar atmış olacağız hem de ülkemizin geleceği olan gençlerimizin yanında olarak onları geleceğe daha iyi hazırlayacağız.”

“Daha da iyisini yapmak için hazırız"
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise toplantıdaki konuşmasında İKAF’24’ün geçtiğimiz sene Anadolu Üniversitesinde düzenlenen İKAF’23 gibi son derece başarılı ve verimli geçeceğini belirterek şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından gerçekleştirilen İç Anadolu Bölgesinin en büyük kariyer fuarı olan İKAF’24’ için bir aradayız. Bu sene yine Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde İKAF’24’ü düzenleyeceğiz. Birçok farklı şehrimizden Üniversitelerimizi Eskişehir’de ağırlıyor olacağız. Öğrencilerimizle, mezunlarımızla, kurumlarımızla, şirketlerimizle birlikte umuyorum ki yine İKAF’23’teki gibi hepimiz için başarılı, verimli bir fuar olacak. Biliyorsunuz CBİKO üç senedir hem yurt içinde hem de yurt dışında fuarlar düzenliyor. Tema ise “Yetenek Her Yerde”. Biz üniversite olarak diğer paydaşlarımızla birlikte bütün hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Daha da iyisini yapmak için buradayız.”
Açılış konuşmalarının ardından Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi (ANAKARİYER) Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli, İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24) için Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan çalışmaları ve planlamaları ayrıntılı bir şekilde katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Tekeli’nin sunumunun ardından katılımcılar karşılıklı görüş ve önerilerini sundu. Toplantı alt komisyonların gerçekleştirdiği koordinasyon toplantıları ile devam etti.
İKAF 24’e yine rekor katılım bekleniyor
Geçtiğimiz yıl yine Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona çok büyük bir ilgi olmuş, on binlerce öğrenci ve yüzlerce firma, kurum ve kuruluş kariyer fuarında yerini almıştı. 2024 yılında da Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ve hazırlıkları devam eden İKAF’ta yine rekor katılım ön görülüyor.
İKAF’24 ile pek çok iş ve staj olanağı gençlerle buluşacak
Fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrenciler ve mezunlar ise iş ve staj imkânlarının yanı sıra düzenlenecek söyleşiler, eğitimler, atölye çalışmaları ve örnek olay incelemeleri ile sektör-öğrenci buluşmalarından faydalanabilecekler. Fuara katılacak olan öğrencilerimizin ve mezunlarımızın öncelikle henüz üye olmamışlarsa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği 'Yetenek Kapısı'na yetenekkapisi.org linkinden üye olmaları gerekiyor.