Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) tarafından kadınlara yönelik koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi amacıyla kırsal ilçelerde verilen eğitimler Mihalıççık ve Seyitgazi ilçeleri ile devam etti.

    2008 yılından bugüne yaklaşık 33 binden fazla kadına danışmanlık ve eğitim hizmeti veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü aracılığıyla ilçelerde yürüttüğü çalışmalarla eğitim faaliyetlerini yaygınlaştırmayı sürdürüyor.

        Son olarak Mihalıççık Yunus Emre mahallesi ile Seyitgazi ilçesinde düzenlenen eğitim seminerlerinde temizlik ve beslenme, güvenli annelik, bedenimizi tanıyalım, kadın sağlığı sorunları, üreme sağlığı gibi konular anlatılarak kadını ve aileyi korumaya yönelik bilincin oluşturulması amaçlandı. Gerçekleşen eğitimde kadınlara, kadın sağlığı alanında hayatlarının farklı dönemlerinde karşı karşıya kaldıkları bazı riskli durumlar için almaları gereken önlemler anlatıldı ve tavsiyelerde bulunuldu. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de düzenlenen eğitim nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Mithat Paşa İlkokulu'ndan Emniyete Ziyaret Mithat Paşa İlkokulu'ndan Emniyete Ziyaret

        Katılımcıların merak ettikleri sorulara yanıt bulduğu eğitimler diğer ilçelerde de kadınlarla buluşmaya devam edecek.