Milletvekili Süllü: "Bakanlık Eskişehir'i Neden Görmezden Geliyor?" Milletvekili Süllü: "Bakanlık Eskişehir'i Neden Görmezden Geliyor?"

31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı sonunda belli oldu. Saadet Partisi’nin adayı mevcut İl Başkanı Fesih Bingöl oldu. Tecrübeli siyasetçi Fesih Bingöl İl Başkanlığı görevini bırakıp Eskişehir’deki Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına dahil olacak.

Fesih Bingöl Kimdir?

Fesih Bingöl, 1959 yılında Erzurum'un Hınıs ilçesinde dünyaya geldi. 1966 yılında ise ailesi ile birlikte Eskişehir'e taşındı. İlk ve ortaokulu Çukurhisar’da okudu. Lise eğitimini  Eskişehir Atatürk Lisesi’nde, üniversite eğitimini ise İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nde tamamladı.

Çalışma hayatına 1984 yılında şantiye şefliği yaparak başladı. Bu görevi sonrasında 4 yıl Libya’da, Libya-Türkiye Konsorsiyomu olan LİBAŞ’ta Bölge Müdürlüğü görevinde bulundu. 1990-1999 yılları arasında kendi özel şirketinde mühendislik ve müteahhitlik işleri yaparak çalışma hayatına devam etti. 1991-1992 yıllarında Almanya’da su getirme ve kanalizasyon, deprem mühendisliği ve karayolları konusunda teknik çalışmalarda yer aldı.

1991 yılında Necmettin Erbakan'ın Refah Partisi'nden Eskişehir milletvekili adayı, 2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 2007 ve 2011 milletvekili seçimlerinde Saadet Partisi milletvekili adayı oldu.

Fesih Bingöl evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça biliyor. Bingöl ayrıca Saadet Partisi 27. dönem Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı olarak seçime girmişti.