Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Eskişehir’de tüm spor branşlarını kapsayan ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen önemli bir çalıştay gerçekleştiriyor.

     Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Eskişehir’de amatör sporların sorunlarının ve eksikliklerinin, branşların tüm bileşenleri ile ele alınması ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği ““Eskişehir’de Sporun Geleceği Çalıştayı” Haller Gençlik Merkezi Frigya Salonu’nda başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, “Tüm spor emekçileri ile bir araya gelmekten onur ve gurur duyuyoruz. Eskişehir’in en çok ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz, kiminle bir araya gelsek herkesin dile getirdiği bir konuyu burada paylaşıyor olmak, birlikte bu çalıştayı yapmak çok kıymetli ve çok değerli. Bu organizasyon Eskişehir’in spor tarihine yazılmış bir organizasyondur. Bundan sonra yeni nesiller de buradan çıkacak ilkeler, çözüm önerileri doğrultusunda kendi yapmış oldukları sporları ve organizasyonları yönlendirebilme, Eskişehir’in amatör sporunu tekrar hak ettiği yere taşıma şansı elde edecekler. Bugün burada bu çalıştayın ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir uygulama. Burada 32 branşımız masa oluşturdu. Buraya katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de sevgi ve saygılarını iletiyorum.” dedi.

   Çalıştayın ilk gününde yuvarlak masa etrafında Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Ticaret Odası ve TÜFAD temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi, branşların il temsilcileri, kulüp yöneticileri, kulüp antrenörleri, hakemler, sporcular ve duayenler Eskişehir'de spordaki sorunlar ve çözümleri için çalıştılar.

Sporun tüm bileşenleri çalıştayda oluşturulan çalışma masalarında, “Eskişehir’deki spor tesisleri ile ilgili sıkıntılar, kulüplerin malzeme, ekipman temini sıkıntıları, kulüplerin ekonomik sıkıntıları il temsilcilerinin bütçe kısıtları alt yapı oluşturmada yetenek seçimi ve kriterleri, branş kulüp, medya iş birliği,  yarışmaların ve liglerin kalite sorunları, Eskişehir sporunda paydaşların eğitimi sorunları (Antrenör, hakem, gözlemci, sporcu, veli, öğretmenler, yöneticiler) ve diğer sorunlar ve öneriler” başlıklarında görüş ve önerilerini paylaştılar.

'İklim Akademi' Eğitimlerinin 5'incisi Düzenleniyor 'İklim Akademi' Eğitimlerinin 5'incisi Düzenleniyor

     Çalıştayın ikinci günü olan 15 Aralık Cuma günü ise saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da yapılacak Genel Kurul ile sunumlar gerçekleştirilecek.

Çalıştayda ele alınan sorunların çözümleri ve çıktıları, ikinci gün yapılacak olan Genel Kurul sonrasında bir çalıştay kitapçığı ve PDF formatlı dijital kitapçık halinde Eskişehir’deki kamu, özel kurumlar ve paydaşlarla paylaşılacak. Oluşturulacak kitapçık gelecek yıllar için Eskişehir’de sporun yol haritası ve bilimsel altyapısı açısından da önemli bir kılavuz olacak.

Çalıştayın sonuçlarının Eskişehir’in spor alanındaki stratejik adımlarını belirlemede önemli bir rol oynaması bekleniyor.