Tepebaşı Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümü dolayısıyla, Anıtkabir özel ziyareti düzenlendi.

Muhtarlardan Başkan Ünlüce'ye Tebrik Ziyareti Muhtarlardan Başkan Ünlüce'ye Tebrik Ziyareti

Etkinlik kapsamında Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri bünyesinde bulunan 550 kadın ve çocuk Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk’ün huzuruna çıktı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve vatandaşların Anıtkabir ziyareti, Aslanlı Yol’da yürüyüş ile başladı. Tepebaşı kafilesi daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu. Eskişehirliler Anıtkabir önünde Başkan Ataç ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıtkabir ziyaretine katılan Eskişehirliler duygusal anlar yaşadı. Kültür turları ile Ankara’ya geldikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden vatandaşlar, Başkan Ataç’a da teşekkürlerini iletti.

“Atatürk’ü milletimizin yüreğinden silemezler”

Burada bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük değerlerimizden biridir. Bugün yaşadığımız bu vatanı, özgürlüklerimizi, egemenliğimizi, kısacası birçok şeyi kendisine borçluyuz. Ulu Önderimiz Atatürk’e olan bağlılık ve sevgi giderek büyüyor. O’nun izini milletimizin yüreğinden silemezler. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ve Atatürk’e yürekten bağlı Eskişehirliler olarak burada olmaktan çok mutluyuz. Bu ülkenin çocukları da Atatürk’ün izinden ayrılmayacak. Ankara’ya, Atatürk’ün huzuruna geldik, burada olmak çok özel bir his. Kadınlarımız ve çocuklarımız ile sohbet etme imkanı buldum, herkes çok duygusal, çok mutlu. Bu güzel ve özel yere ilk kez gelen, çok duygulanan vatandaşlarımız da var. Bunu söylediklerinde ben de çok mutlu oldum. Çünkü ilk kez burada bulunmalarına aracı olduk. Tepebaşı Belediyesi olarak bu kültür gezilerini çok önemsiyoruz. Ankara’daki Anıtkabir ve Meclis ziyaretlerimiz ile birlikte Çanakkale ziyaretlerimiz de çok önemli. İnsanlarımız geçmişimizi görerek öğrenmeye, hissetmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.