Kütahya CHP İl Örgütünde düzenlenen aday adaylığı açıklama toplantısına Kütahyalı CHP’lilerin, teşkilat mensuplarının ve yetkililerin ilgisi çok büyük oldu.

Kadın Dayanışmasının da öne çıktığı toplantıda alkışlar arasında kürsüye gelen Güler Ezgi Turan Doğan, yaptığı konuşma ile CHP Kütahya Milletvekili Adaylığına talip olduğunu açıkladı. Turan, konuşmasında vekillik görevi boyunca Kütahya’nın önemi kazanımlar elde edeceğini belirterek şehir halkına önemli mesajlar da verdi.

ÜLKEME BORCUM VAR

“Ben bir Anneyim, Ben bir İş İnsanıyım, Ben bir Cumhuriyet Kadınıyım, Ben Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi emanet ettiği milyonlarca genç bireyden birisiyim. Benim sorumluluklarım var.” Diyerek sözlerine başlayan Turan, daha sonra; “Ülkemiz için, şehrimiz için, Ailemiz ve insanımızın çok daha iyi koşullarda, çok daha mutlu, çok daha adil bir hayat yaşaması için yapmam gereken görevlerim ve ödemem gereken bir borç var.” diye konuştu.

ÜLKE İNSANI İÇİN KAYGILIYIZ

Güler Ezgi Turan Doğan, partililerin yoğun ilgisi altında yaptığı konuşmasında daha sonra; “Ülkemiz ne yazık ki 20 yılı aşkın süredir kötü yönetiliyor. İnsanlar bırakın geleceğe umutla bakmayı, sofrasına koyacağı aşını bile kara kara düşünür hale geldi. Ekonomi, Adalet, Sağlık, Tarım, İç ve Dış İlişkilerimiz tarihin en kaotik dönemini yaşarken, kontrolsüz mülteci sorunu, hemen her kurumda karşımıza çıkan liyakat problemleri ve ahbap çavuş hikayesine dönen yönetim şekli bizleri freni boşalmış bir kamyon gibi bilinmeze sürüklüyor. Çocuklarımız için kaygılıyız, gençlerimiz için kaygılıyız, doktorlarımız, bilim insanlarımız, bu ülkede bize yaşam alanı yok, iş yok, gelecek yok diye başka ülkelere göçen yetişmiş insanlarımız ve hepimiz için kaygılıyız. Bu kötü gidişatı öylece izlemek ve şikâyet etmeyi kabul etmiyorum. Bunu değiştirmek için, taşın altına elimi koymak ve bir nevi ülkemizin ikinci kurtuluş savaşında ön saflarda olmaktan, gecemi gündüzümü bu mücadeleye adamaktan onur duyarım. Sorumluluk almak için hazır ve nazırım.” İfadelerini kullandı.

SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIM

Zaman zaman sözleri alkışlarla kesilen Turan konuşmasının devamında, kaygı duydukları sorunların giderilmesi için göreve hazır olduğunu altını çizdi. Turan, “15 Mayıs 2023 sabahında Cumhuriyetimizin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partimiz ve Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde başta memleketim Kütahya olmak üzere Türkiye’miz için yeni ve emsalsiz bir dönem başlayacak. Bu dönemde bana verilen her görevi şevkle ve onurla yürüteceğimi belirtmek isterim. Sorumluluk aldığım taktirde başta Kütahya’mızın ve ülkemizin değişimi adına iş dünyası, siyaset ve sivil toplum örgütlerinde edindiğim tecrübelerime, bir kadın ve genç olmanın verdiği avantajlarıma ve çocukluğumdan bu yana kurduğum hayallerin bana verdiği güce sonuna kadar inanıyorum.” dedi.

KÜTAHYA’NIN BEKLENTİLERİNİ BİLİYORUM

Konuşmasının devamında Kütahya halkına da seslenen Turan; “Kütahya’nın, Kütahya’da yaşayan her yurttaşımızın sesi olacağım. Ufku daraltılmış, seçme ve seçilme hakkına ipotek koyulmuş kadınlarımızın, üretmekten vazgeçen çiftçilerimizin, çocuklarını sağlıkla beslemeye bile imkan bulamayan analarımızın umudu olacağım. İş dünyamızın sorunlarına ve Kütahya özelinde sunulacak çözüm önerilerine hakimim. Yıllardır içinde olduğum ticaret erbabı ve sanayicilerinde umudu olacağım. Belediye meclisinde yaptığım görev ve görev aldığım komisyonlarda aktif ve etkin bir dönem geçirdim. Kütahya’mızın beklentilerini, kabuğunu kırıp hak ettiği yerlere gelmesi için neler yapacağını çok iyi biliyorum. Örgütümüzle, kurumlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek kısa sürede şehrimizin çehresini değiştireceğime canı gönülden inanıyorum. Sadece Kütahya değil, ülkemizin aydınlık yüzü, partimizin yerel iktidarı ile yaşanan değişime imza atmış olan komşumuz Eskişehir ile sürekli dirsek temasında olacağım. Eskişehir ile olan sıcak ilişkimiz, yatırımlarımız ve şahsıma destek verecek olan yerel yöneticilerimiz, partililerimiz ile çok özel bir imece ağı oluşturacağım. Genel Merkezimin vereceği her türlü görevin üstesinden geleceğime, temsiliyetimi 7/24 en üst düzeyde yansıtacağıma ve değişimi 1 yıl sonra gerçekleşecek olan Kütahya Belediye seçimlerinde kazanacağımız zaferle taçlandıracağımız konusunda iddialıyım.” Şeklinde konuştu.

CHP’NİN ÖZ EVLADIYIM

Sözlerinin sonunda bu yolda kendisine destek olanlara teşekkür eden Turan, konuşmasını şöyle tamamladı; “Ailemden aldığım CHP kültürü, ülke sevgim, kariyerim ve tecrübelerimle partimizin uygun gördüğü tüm görevlere hazır olduğumu bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyor. Ben başta Babası olmak üzere tüm Ailesi parti örgütüne liderlik etmiş, çeşitli kademelerde görev yapmış, Milletvekili aday adaylığı yapmış bir neslin temsilcisi, ben CHP’nin öz evlatlarından, öz kızlarından birisiyim. Ülkemiz için bu çok kritik kurtuluş mücadelesinde tüm parti yöneticilerime teşekkürlerimi sunuyor, verilecek her görev için şükranlarımı sunuyorum.”