Volkswagen Arena'da Eskişehirspor Rüzgarı Volkswagen Arena'da Eskişehirspor Rüzgarı

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık Sergi Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Duygu Kahraman, Dr. Öğr. Üyesi Murat Ateşli, Grafik Sanatlar Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Uygungöz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

“Her bir eserin birbirinden güzel ve kaliteli olduklarını görüyoruz”
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Ateşli serginin açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Fakültemiz kurulduğu tarihten bugüne evrensel değerlerde, bilgi üretimi ve deneyimleriyle ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli sanatçılar yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Düşünce ve kültürel tarihimizin önemli simgelerinden biri olan Yunus Emre’nin temasıyla bir sergi düzenledik. Kaligrafi ve Tipografi sanatçılarının koleksiyonundan oluşan bu sergide her bir eserin birbirinden güzel ve kaliteli olduklarını görmekteyiz.”

“Bugün geldiğimiz noktadan çok mutluyuz”
Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Uygungöz ise 15 yıldır süregelen bu etkinliğin nasıl başladığını ve nasıl devam ettiğini anlattı. Uygungöz, “Kaligrafi ve Tipografi etkinliğine 15 yıl önce 18 katılımcıyla ‘Kökler ve Açılımlar’ isminde bir sergiyle başladık. Kaligrafi ve Tipografinin özündeki harflerin nasıl bir sanat eserine dönüşeceğini ve ileride nasıl bir ivme kazanacağını göstermek adına bu sergiyi oluşturduk. Her bir katılımcımız Yunus Emre’nin ‘gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevileli’ çağrısıyla sergiye dahil oldular. Bugün geldiğimiz noktadan çok mutluyuz” dedi.
Sergi 6 Aralık Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.