Eskişehir Ticaret Odası, üyelerinin profesyonel gelişimi için gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. WORLDEF ve aZall.com işbirliğinde düzenlenen Eskişehir E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı Eskişehir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti. 10 Ekim Salı günü ETO Mustafa Çekiç Meclis Salonunda başlayan etkinlik, alibaba.com, İKAS, aZall.com gibi ulusal ve küresel e-ticaret devlerinin konuşmacı olduğu zengin bir içerikle ve ücretsiz olarak hayata geçiyor.

“Eskişehir önemli bir merkez”

Konferansın açılışında konuşan WORLDEF Ventures Grup Pazarlama Direktörü Sedat Ateş, Eskişehir’in sahip olduğu potansiyelle e-ticaret ve e-ihracat için önemli bir lokasyon olduğunu belirti. Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası’yla gerçekleştirdikleri işbirliğinin önemini vurgulayan Ateş, Eskişehir’in ölçek itibariyle e-ihracat konusunda önemli girişimcilere sahip olduğunu ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Eskişehir E-Ticaret ve E-İhracat Konferansını her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiklerini anımsatan Ateş, markaların da ilgisiyle etkinliğin gelişeceğini beklediklerini vurguladı.

 “Oyunu kuralına göre oynamak için buradayız.”

Sıcak Hava Balıkçıları Vurdu Sıcak Hava Balıkçıları Vurdu

Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve aZall.com CEO’su Emre Demir ise yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, gelişen vizyonu takip edenlerin başarıyla ulaşacağını belirtti. Ticaret Bakanlığının açıkladığı verilere göre bugün Türkiye’de her 5 üründen birinin e-ticaret kanalıyla satıldığını anımsatan Demir, e-ticaret lehine giderek artan bu oranın doğru okunması gerekliliğine vurgu yaptı. Geleneksel ticaretin fiziksel müşterileri, e-ticaretin 82 Milyonu, e-ihracatınsa tüm dünyayı hedef pazar yaptığını belirten Demir, bu pazardan pay almak için oyunun kurallarına göre oynanması gerektiğini kaydetti. Eskişehir E-Ticaret ve E-İhracat Konferansının oyunun kurallarını küresel ve ulusal devler tarafından anlatmak için düzenlediklerini, gelecekte de ETO E-Ticaret Çalışma Grubu olarak etkinliği geliştirerek yürütmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Ücretsiz etkinlik devleri ağırlıyor

 alibaba.com, İKAS, aZall.com gibi birçok e-ticaret ve e-ihracat markasından yöneticinin konuşmacı olduğu Eskişehir E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı iki gün yüz yüze ve son gün çevrimiçi olmak üzere 3 gün sürecek. Gerçekleşen başvurular arasında titizlikle seçilen bir kitlenin katılımcı olduğu etkinlik tamamen ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.