Merkezi Eskişehir olan şirketin başta Donas olmak üzere yatırımlarından bahseden, şirketin kuruluş aşamasından günümüze kadar faaliyetlerini anlatan Kenan Araz aynı zamanda Donas markası hakkında önemli bilgileri de EHA'ya anlattı.

1997 yılında kurulan Donas ile yolculuğuna başlayan DNS Group CEO'su Araz;

"DNS Group'un yaklışık 22 yıldır CEO'suyum. Bizim hikayemiz 1997'de Donas markası ile başladı. Türkiye'nin franchise vermeden en çok büyüyen fastfood zinciri olan Donas halen başarıyla yoluna devam ediyor. Biz bu markanın yanına farklı, güçlü iştirakler ekledik ve merkezi Eskişehir olan çok önemli bir grup şirketi yaratmayı başardık." dedi.

Kenan Araz: "Donas'ın Bugün 80 Civarında Şubesi Var"

Türkiye'nin en ünlü döner zincirlerinden olan Donas'ın bugün 80 civarında şubesi olduğunu söyleyen Araz;

"Öncelikle biz aile işletmesiyiz. Bünyemizde 1750 civarında çalışanımız var ve bizler hepsiyle dev bir aile gibiyiz. 1997'de Hatay'da başlayan Donas'ın hikayesi 2003 yılında Eskişehir ile devam etti. O dönemde tercihimizi öğrenci ve sanayi kenti olan Eskişehir'den yana yaptık. 2003 yılından sonra Hatay usulü döneri tüm Türkiye'ye yaymaya başladık. Donas markası farklı illere yayıldı. Bugün 40 ildeyiz ve 5-6 ilde daha yeni şubeler açacağız.

Biz bu güne kadar Donas'ta franchise vermedik. Ancak bu sene sonunda İstanbul, Ankara gibi büyük iller özelinde birkça franchise şube vererek bu alanı da test etmek istiyoruz. Aynı zamanda Donas'ın Bulgaristan'da olan yatırımlarını büyütmek ve Avrupa bölgesinde franchise ile daha da büyümek istiyoruz. Romanya, İtalya ve Almanya gibi ülkelerde Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor.

Yurt içinde ise 2 yıl içinde 250 şubeye ulaşmak istiyoruz." dedi.

"Donas'ta Asla Katkı Maddesi Yok"

DNS CEO'su Araz;

"Donas'ın ürünlerinde herhangi bir katkı yok. Biz çocuklarımıza ve dostlarımıza da bu ürünleri gönül rahatlığıyla yediriyoruz. Zaten bugüne kadar franchise vermek istememizin sebebi kalitenin bozulmasından korkmamızdı. Biz franchise vermeye başlayacağız ama ürünler Eskişehir OSB'de yatırımı devam eden bir merkezden şubelere gidecek. Yine kalite ve kontrolü biz sağlayacağız." dedi.

Eskişehirli Üreticiyi Memnun Eden Haber Eskişehirli Üreticiyi Memnun Eden Haber

"Bugün Toplam 5 Farklı İştirakimiz var"

Kenan Araz Donas'ın yanı sıra Merlot Otel, Harbiye Restoran ve Black Fish Restoranın yanında DNS İnşaat Şirketi ile birlikte toplam 5 iştiraklerinin olduğunu ifade etti. Bunun yanında, önümüzdeki dönemde yeni projeler ile de iştirak sayılarını artırabileceklerini sözlerine ekledi. Özellikle kahve temalı bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Kenan Araz grubun farklı yatırımlarının da ileride olacağını ifade etti.

Editör: Buğrahan Doğangil