Asgari ücretin 17.002 TL olarak belirlenmesinin ardından bir işçinin işverene aylık maliyeti 23 bin 502 lira 94 kuruş oldu. Bu açıklamanın ardından ESMİAD Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Sürücü bir açıklama yayınladı. Furkan Sürücü'nün açıklaması aşağıdaki gibidir;

"2024 yılı asgari ücreti, 17.002 TL olarak belirlenmiştir. Öncelikle hem çalışana hem de işverene hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Mevcut koşullar içerisinde işverenler için yüksek gözükse de yıl sonuna kadar bir artık olmayacağını düşündüğümüzde ortalama bir artış diyebiliriz. Fakat 2024 ilk çeyreğinde, işletmelerin maliyetleriyle başa çıkma zoruluğuun göz önünde bulundurduğumuzda, bu artışın işverenler tarafından tek başına karşılanmasının kolay olmayacağını da belirtmek isteriz.

Eskişehir'de Şarküteri İşletmelerine Eğitim Eskişehir'de Şarküteri İşletmelerine Eğitim

Bu zorlu dönemde, işletmelerin de işçi çıkarmadan üretmeye ve ticaretini yapmaya devam etmesi gereklidir. Elbette ki işçilerin hak ettikleri ücretleri almalaı önemlidir. Ancak, işverenlerin bu yükü tek başına taşıması, işletme sürdürülebilirliği açısından ciddi zorluklar doğurabilir.

Bu noktada, devletimizin işverenlere yönelik maliyetleri hafifletecek destek mekanizmalarını hayata geçireceğinden eminiz. Özellikle vergi ve primlerde sağlanacak kolaylıklar, işletmelerin ayakta kalabilmesi ve istihdam devamlılığını sağlamak adına önem arz etmektedir.

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği olarak, işverenlerin bu zorlu sürecte daha sürdürülebilir çözümler bulabilmesi için gerekli tedbirlerin almasını ve desteklerin artırılmasını beklemekteyiz."