Toplantının ana gündem maddesi, 2024 yılında İlimizde uygulanması planlanan projelerin değerlendirilmesi, 2023 yılında İlimiz genelinde uygulanan TAKE (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi) projelerinin sonuçlarının detaylı bir şekilde değerlendirilmesiydi.

Söz konusu toplantıda 2023 yılında Eskişehir’de uygulanan projeler masaya yatırılarak; bu projelerden elde edilen kazanımlar, projelerin uygulanmasında karşılaşılan zorluklar, projelerden faydalanan çiftçilerden alınan geri dönüşler katılımcılar arasında kapsamlı bir istişare ile değerlendirilerek bu doğrultuda Eskişehir’de 2024 yılında uygulanması planlanan projelerin yol haritası belirlendi.

Toplantıya katılan birçok ilçe ve şube müdürü bu vesile ile kendi bölgelerindeki projelerin başarı öykülerini diğer katılımcılarla ile paylaşma imkânı buldu.

Ticaret İl Müdürlüğü Ceza Yağdırdı Ticaret İl Müdürlüğü Ceza Yağdırdı

İlgili toplantıda söz alan, İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, toplantıya katılan herkese katkılarından dolayı teşekkür ederek, ortak akıl ve iş birliği ruhuna atıfta bulundu. İl Müdürü Gümüş, planlı üretim sürecinde İlimizde uygulanması planlanan yeni projelerle beraber önceki dönemlerde başarılı sonuçlar alınan uygulamaların şartları uygun olan diğer İlçelerimizde de benzer şekilde uygulanabileceği görüşünü vurguladı.

Söz konusu toplantı Eskişehir’de tarımsal üretimin yönetimi alanında daha etkili ve sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesine yönelik stratejik bir yol haritası belirleme çalışmasını başlatarak, İlimizde tarımsal alandaki yatırımları desteklemek ve yönlendirmek adına önemli bir fırsat sundu.