Söz konusu proje kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Alpu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemal Sönmez Baş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hasan Öz, AK Parti İlçe Başkanı Halil Yavuz,  Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Güven Kırgı ve teknik personelin katılımıyla Alpu ilçesi, Bozan mahallesinden kadın çiftçi Büşra Kırgı’ya ait araziye deneme ekimi yapıldı.

Verilere Göre İhracat Arttı İthalat Azaldı Verilere Göre İhracat Arttı İthalat Azaldı

Proje ile tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler tarafından öğrenilmesi,  uygulanması ve yaygınlaştırılmasının  sağlanması  amacıyla Alpu ilçesi Bozan mahallesi, Beylikova  ilçesi Yukarıiğdeağacı mahallesi ve Odunpazarı ilçesi Yürükkırka mahallerinde tarımsal faaliyet yürüten 11 kadın çiftçiye 2400 kg tohom desteği verildi. Verilen bu destekle projeden faydalanan kadın çiftçilere ait toplamda 120 dekar araziye sarp çeşidi tritikale demonstrasyonu kuruldu. Projede kullanılan tohumlar Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından temin edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın  Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı kapsamında desteklenen,  Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen, tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler tarafından öğrenilmesi,  uygulanması ve yaygınlaştırılmasının  sağlanması  amacıyla Eskişehir’de Hanımlar Hayvanlarını Sarp Çeşidi Tritikale İle Besliyor Projesi (Sarp Tritikale Çeşit Yaygınlaştırma Projesi) Alpu, Beylikova ve Odunpazarı İlçelerine bağlı mahallelerde uygulanmaya başlanmıştır. Bakanlık desteğiyle 3 ilçede 60’ar dekarlık alanlarda denenmek üzere 3 kadın çiftçiye 1200 kg tohum desteği sağlanmasının  yanında, proje gereği yapılan eğitim toplantılarına katılan ve  Bozan mahallesinde hayvancılıkla geçimini sürdüren 8 kadın çiftçiye daha Alpu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüğ’nün girişimi ile Alpu Pancar Ekicileri Kooperatifinin de katkılarıyla toplamda 11 kadın çiftçiye 2400 kg tohum desteği sağlanmıştır.

            Böylelikle Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Eskişehir’de tarımsal üretime istekli kadın çiftçilerin her fırsatta desteklendiği bir kez daha kanıtlandı.