Düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, İbrahim Arslan,Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda partili katıldı. 

Ümit Özdağ Eskişehir'deydi Ümit Özdağ Eskişehir'deydi

Aday tanıtımı yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ayşe Ünlüce, Tepebaşı adayı olarak Ahmet Ataç, Odunpazarı adayı olarak da Kazım Kurt tanıtıldı. 

Mevcut Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç konuşmasında, "“İnsan hayatında bazı şeyler noktalanıyor. Çok değerli hocamızın da belediyecilik anlamında böyle bir ara verme gibi bir durumla… Tabi Yılmaz Hocam ile beraber sadece belediyecilikte değil ondan yıllar önce kardeş-abi ilişkimiz bugünlere kadar geldi. 1999’da beraber seçilerek ilk defa belediyeciliğe başladık. Çok kısa zaman sonra 17 ağustos büyük depremi olunca gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık. Her gün farklı şeyler yaparak bugünlere eldik. Hoca’mın gösterdiği yol önemliydi.  Eskişehir’in çehresi çok farklıydı.  Varımızla yoğumuzla ilk dönemde alt yapıya yöneldik. Hoca’mın kendi gayretleriyle Avrupa Yatırım Bankası’ndan aldığı kredi bu konuda bize çok büyük imkan sağladı. Geldiğimizde Tepebaşı’nın alt yapısı sadece yüzde 35’ti. Seçildikten sonra Çamlıca, Karanfiller’e baktığımda Kütahya kömürünün yandığı, siyah dumanlar, fosseptikler dışarı akıyor, çocukların onların üstünde oynuyorlar. Böyle bir Çamlıca’ydı. O zaman 27 bin civarı nüfusu vardı. Şimdi 65 bin nüfuslu bir ve Eskişehir’de gösterilen mahallerden birisi oldu. Bu gayretlerle oldu, gece gündüz çalıştık. İnanın o altyapı yapılırken her sokakta ayak izim vardır.  Sonuçta bütün Türkiye’nin parmakla gösterdiği bir ilçe haline geldik. Son derece mutluyum. Ekibimle beraber yaptık." şeklinde konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise "

 “Parti Meclisimizin vermiş olduğu bir kararla adaylaşmamız gerçekleşti. Öncelikle büyükşehir adayı yapılan Ayşe Ünlüce’yi kutluyorum, başarılar diliyorum. Parti görevi olarak her türlü sorumluluğu üstlenerek kazanmamız için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bizim için adaylık bir parti görevidir. Nerede olursa olsun o görevi canı gönülden yerine getirmeye hazırız. 

10 yıldır Odunpazarı’nda uygulamaya çalıştığımız belediyeciliği daha da geliştirerek daha da büyüterek yenilemeye hazırız. Üreten, tasarruf eden ve demokratik katılımcılığı önemseyen bir belediyeciliği Odunpazarı’nda genişleterek sürdüreceğiz. Yenilenmiş bir meclis ve yenilenmiş bir idari kadro ile Odunpazarı’nda önümüzdeki dönemde çok daha büyük işler yapacağımızı vurgulamak isterim.

Dinamik, olgun, saygılı bir seçim kampanyası olsun istiyorum. Diğer partilerin adaylarını da başarılar diliyorum. 25 yıldır Eskişehir’de büyük bir başarıyla belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen’e de hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Eskişehir halkı bu hizmetleri asla unutmayacak. Gönlümüzde ve kalbimizde de Yılmaz Hoca’nın düsturu ve belediyeciliği yol gösterici olacaktır.” dedi.

Seçim çalışmalarının startını CHP İl binasından vermek istediğini açıklayan Ünlüce, seçim sürecini partililerle birlikte yürüterek, bu zorlu süreci hep beraber göğüsleyeceklerini ifade etti. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözlerini hatırlatan Ünlüce, Türkiye Cumhuriyet’inin 100’üncü yılında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyükşehir belediye başkanlığı görevini Eskişehirli bir Türk kadınına vermesinin kendisine mutlulukların en büyüğünü yaşattığını söyledi. Duyduğu onuru, gururu ve heyecanı kelimelerle anlatamadığını belirten Ünlüce, “Cumhuriyet bizim rehberimiz, Cumhuriyet Halk Partisi de en güçlü koruyucusudur. Cumhuriyet Halk Partisi aynı zamanda kurtuluşun ve kuruluşun partisidir” dedi. 

“Yılmaz Hocamız, bize önderlik ve liderlik yapacak” 

Eskişehir’de, 1999’dan bu yana yaşanan dönüşümün canlı şahidi olduğundan bahseden Ünlüce, “Bu şehirde doğdum ve bu şehirde büyüdüm. Yılmaz Hocamın bana verdiği genel sekreterlik görevi ile bu dönüşüm önemli bir bölümünde yönetici olarak görev yaptım. 
Yılmaz Hocamızın bu şehri inşa ederken yarattığı vizyonu çok iyi anladığımı ve kavradığımı düşünüyorum. Bir okul gibiydi. Aslında hiç mezun olmak istemediğim bir okuldu. Bu bir bayrak yarışı ve Yılmaz Hocamda bu bayrağı bana verdi. Benim için bundan daha büyük bir onur ve gurur olamaz. O yüzden bu seçimi kazanarak, bana verilen bu onuru Yılmaz Hocamıza hediye olarak vermek istiyorum. Yılmaz Hocamızın, Kazım başkanımıza, Ahmet başkanımıza ve bana önümüzdeki beş yıllık süreçte yine liderlik ve önderlik yapacağına, yanımızda olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 “Eskişehir’imiz Atatürk’ün hayalindeki bir Cumhuriyet kentidir” diyen Talat Yalaz,ise “Bu şehirde yaşamanın gururunu her zaman sonuna kadar hissettim. İç Anadolu’nun ortasında Avrupai, her sokağından sanatın izlerinin ve usta bir elin maharetinin nüksettiği bu kentte hepimiz mutlulukla yaşıyoruz. Gerçekten bu kentte yaşayan insanlar mutlu, huzurlu ve güvenliler. Eskişehir’imiz Atatürk’ün hayalinde ki bir Cumhuriyet kentidir. Ve kentin mimarı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’dir. Onun belediye başkanlığı yaptığı bir dönemde, İl başkanlığı yapmış olmanın onur ve gururunu hayatım boyunca bir şeref nişanesi gibi taşıyacağım. Yine bu süre zarfında onun nasihatlerinden, anılarından, siyasi ve şehircilikle ilgili görüşlerinden feyiz alma imkanı bulduğum için hayatım boyunca kendimi şanslı hissedeceğim” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise mevcut adaylarla 25 yıldır beraber çalışıyorum çok memnunum biz birlikte ahenk ile çalıştık, Eğitimde ve Şehircilikte Emeklerim olduysa Hakkımı sizlere helal edebilmek için Ayşe Ünlüceye Oy vermenizi istiyorum, aynı zamanda her iki belediye başkan adayımızada oylarınızı esirgememenizi hatta daha fazla oy vermenizi istiyorum bütün Eskişehirlilere canım feda olsun şeklinde konuştu.