Eskişehirspor'un kurtuluş reçetesinin planlanması için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt öncülüğünde, Eskişehir'in merkez 3 belediye başkanı tarafından düzenlenen Eskişehirspor toplantısı 18.00 sularında noktalandı.

Saat 15.00'te, Eskişehir Park Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya davetlilerin büyük bir kısmı katıldı.

Anadolu Üniversitesi'nin 'Atatürk Stadyumu' Çilesi Son Buldu Anadolu Üniversitesi'nin 'Atatürk Stadyumu' Çilesi Son Buldu

Eskişehirspor toplantısında;

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başakanı Kazım Kurt ve yurt dışında olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı temsilen Başkan Yardımcısı Erdal Şahbaz hazır bulundu.

Bu üçlü dışında, toplantıya davet edilen isimlerden ise;

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, Eskişehirspor'un eski başkanlarından Mustafa Akgören, Mehmet Şimşek, Mesut Hoşcan, Aydın Begiter, EASKF Başkanı Sadri Atam, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, ESGİAD Başkanı ve Eskişehirspor yöneticisi Ulaş Entok gibi simaların katılımı kamuoyunda son derece olumlu karşılık buldu.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı büyük oranda olumlu geçti ve hemen herkes Eskişehirspor'un kurtuluşu için ortak bir paydada birleşmeye ve ortak akıl ile hareket etmeye yeşil ışık yaktı. Bunun da formülünün Eskişehirspor'un şirketleşmesi olduğu görüşü toplantıda ön plana çıktı.

Toplantı sonrasında, ev sahibi Kazım Kurt toplantıda konuşulan konuları basına aktarmak üzere bir konuşma yaptı.

Başkan Kazım Kurt konuşmasında;

“Sevgili mensupları ve değerli Eskişehirliler, bugün 3 belediye başkanımızın öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Eskişehirspor toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü ve bu 3 saatlik sürre zarfında pek çok arkadaşımız görüşlerini söyledi.

Bu toplantıda temel ve tek amacımız Eskişehirspor’un kurutuluşuydu. Buradan, katılan herkese teşekkür ediyorum. Kimse kimseyi suçlamadı, Eskişehirspor'un kurtuluş reçetesi için istişareler yapıldı. Temel hedef 'Eskişehirspor'un önü nasıl açılırdı?'. Bunun için bir üst kurul kurulmasına karar verildi.

Belediye başkanlarımız, eski kulüp başkanlarımız ve mevcut başkanımızla birlikte Eskişehir Valisi Sayın Hüseyin Aksoy'a giderek konuşmalarımızı gerçekleştireceğiz. Daha sonra ise Eskişehir’deki büyük odalarını ziyaret ederek hem Eskişehirspor’un önümüzdeki sezon bir üst lige çıkması hem de şirketleşmesi ve bu şirketleşme ile beraber düzgün bir işletme haline dönüştürülmesi için çalışmalara başlama kararı aldık.

Herkese hayırlı uğurlu olsun diyor ve bütün dostlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

"Eskişehir FK ya da Yeni Eskişehirspor Diye Bir Şey Yok"

Aynı zamanda Başkan Kazım Kurt toplantıda en çok merak edilen "Eskişehir FK ve Yeni Eskişehirspor kurulacak mı?" sorularına da açıklık getirdi. Başkan Kurt;

"Gönlünüz rahat olsun FK düşüncesi kabul gören bir düşünce olmadı. Artık bu tartışmalar geride kaldı. Eskişehirspor FK gibi bir oluşum olmayacak. Tek amaç Eskişehirspor'u yeniden layık olduğu yere döndürmek olacak." dedi.