AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, satışı gündemde olan İbis Otel ile ilgili Büyükerşen'e "Belediyenizin mülkü olan ve bu konuyla ilgili satış kararının alınmış olması ve tekrar oy çokluğuna katılmadık bu kararınızın gözden geçirilmesini böyle değerli bir mülkün Büyükşehir Belediyemizin elinden çıkmamasını Cumhur ittifakı grubu olarak da istiyoruz. Bugün bir gelişme var. Vinç yanaştırılmış ve otelin tabelaları sökülmeye başlanmış kamuoyu şunu merak ediyor. Sözleşmeniz mi bitti tahliye mi ediliyor yoksa farklı bir tasarruf mu var? Bu sorularımıza cevap verilmesini istiyoruz” diyerek otelin son durumunu sordu.

Büyükerşen ise, “Eşya mı değiştiriyorlar, boşaltıyorlar mı bilmiyoruz. Bize de tam bilgi gelmedi. Bilgi gelince siz de bilgi sahibi olursunuz. Biliyorsunuz o bina otel olarak yapılmış bir bina değil. Otel haline sokulması zorlanmış bir bina. Durum önümüzdeki günlerde aydınlığa kavuşur diye düşünüyorum. Biz zaten satın almalar konusunda sadece sizlerden yetki aldık. Müşteri kendisi de çıkabilir biz de ilana çıkarabiliriz. Biraz da nakit ihtiyaçlarımıza bağlı. Durup dururken hiç kimse malını satmaz. Dolayısıyla bakıyoruz satılabilecek yerler varsa onları satışa çıkarabilmek için sizden yetki aldık. Mesele bundan ibaret. Henüz satılmış bir yer veya gayrimenkulümüz yok. Bu bilinmeli” ifadelerini kullandı.

Ulaşım Konusunda Ciddi Sıkıntılar Yaşanıyor

Serdar Ulucan'dan 'İkinci Kadir Şeker Vakası' Çıkışı Serdar Ulucan'dan 'İkinci Kadir Şeker Vakası' Çıkışı

Özcan, "Otobüs seferlerinin özellik taşra, köy, mahalle ve ilçelerde şehirden giden öğretmenlerimizin ve aynı zamanda ilçelerimizden ve köylerimizden gelen şehrimize gelen öğrencilerimizin otobüs saat ve seferlerinin okul saatlerine göre ayarlanması ve ona göre yetiştirilmesiyle ilgili talepleri var. Aynı zamanda bazen otobüslerimizin yetişmediği yerlerde özellikle taşra ilçelerimizde bu konuyla ilgili servisler konuluyor. Ama ilçelerimizden gelen araçların şehrin merkezine inmemesiyle ilgili özel bir kararınız var. Köy garajına indiriliyorlar. Dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerimizin başka bir vasıtayla evlerine ve okullarına gitmesi durumu var. En azından seferlerin buna göre ayarlanması, okullarına yetişmesiyle ilgili aynı zamanda ek seferlerinde şehrin merkezine ulaşımının sağlanması en azından çift ücret ödeyerek evlerine ve okullarına gitmelerinin engellenmesini talep ediliyorlar” dedi. 

Otobüs seferleri ve saatleri konusu ile ilgili konuşan Büyükerşen, “Otobüsler köy terminaline getiriliyor. Neden oraya getiriliyor çünkü tramvay orada. Sabah şehrim muhtelif yerlerine tramvay oradan hareket ediyor. Belediye otobüsleri de oradan hareket ediyor. Bu konu içinde ayrıca Otobüs İşletmesi Müdürlüğü ve ilgili dair mensuplarımız araştırma yapıyor. Hemen bir iki günde halledilecek bir şey değil. Çünkü şehir içerisindeki trafiklerde vaktinde yetiştirebilme de otobüs ve tramvayların hareket saatinde bir sorunlarla dolu… İnşallah düzelir. Ama iki mahallemiz haricinde diğer mahallelere zaten tramvay ulaşıyor. Fevziçakmak ve onun yanındaki mahalleler. Henüz tramvaya kavuşturamadık oraları. İnşallah en kısa sürede hallolur. Ama bu sorunlar bitmeyecek çünkü bugüne kadar da bitmedi. Öğretmen ve öğrencilerimize ayrıcalığın olabilmesi için 65 yaş üstünün bedava seyahatlerinin zamanlarının, bizim tarafımızdan tespit edilmesi yani okullara gidecek öğretmen ve öğrencilerin saatlerine uygun hale getirilmesi için o saatlerde kullanılmaması lazım. Ama hepimiz biliyoruz ki sabah namazında çıkanlar gruplar halinde muhtelif yerlere, gezilere kahvelere çay içmeye gidiyorlar. Bu büyük bir sorun. Bu nasıl halledilir bilmiyorum. Yani onlara nasıl yasaklayacağız? Çünkü kanun ve yönetmeliklerde onları mecbur edecek böyle bir hüküm karar almamız mümkün gözükmüyor. Aslında bu sadece bizim değil bütün Türkiye’deki kent içi ulaşımın ana problemi olduğunu herkesin bilmesi lazım. Nasıl olacak bu iş? Tüm yaşlıların elbette ucuza gitmeleri ya da bedava binmelerini sağlamak mümkün. Ama bunun giderleri, maliyetlerini karşılaması lazım. Elektriğe durmadan zammın yapıldığı bir ülkede, hem de büyük oranlarda yapıldığı bir ülkede tramvay ücretlerini arttırmak durumunda kalıyoruz. Arttırma kararını verinceye kadar yeniden yeni bir zam geliyor. Bu büyük bir problem." yanıtlarını verdi.