Meral Akşener'in Eskişehir ziyaretinde yaptığı basın açıklamasının ardından Eskişehir'deki adaylarını açıkladı. Melih Aydın'ın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı, Emine Edizgil'in ise Odunpazarı Belediyesi Başkan Adayı olduğunu açıklayan Akşener, iddialı olduklarını ve bu saatten sonra özlerine dönerek tek başlarına devam edeceklerini belirtti. 

EHA mikrofonlarına konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, "Şehrimizin ihtiyaçlarının farkındayız, geçtiğimiz genel seçimler bana Eskişehir'i kazandırdı, Eskişehir halkının sevgisini kazandırdı. Siyasi rakiplerimin bile takdirini kazandırmıştı. Şimdi bu seçim benim kendi seçimim olacak. Tamamen her şeyiyle bana yazacak. Bana sahip çıkan Eskişehirli'nin hizmet anlamında geri dönüş almasını sağlayacak. Şu an çok gururlu ve mutluyum ama yarından itibaren sahada Melih Aydın'ı görmeye başlayacak herkes." 

Eski Şehirin Yeni Başkanı sloganıyla yola çıkması üzerine sorulan soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Bunun fark edilmesi önemli, Yılmaz Büyükerşen'e hem yaptıkları için teşekkür edelim hem de artık zamanının geldiğini de gösterelim. Aday olur olmaz bilmiyorum ama kendisi çok kıymetli bir insan. Bizim ismimiz Eskişehir ama eskimeye de başladık. O Eskişehir'i tekrar ayaklandıracak, şahlandıracak olanlar da bizleriz." dedi

Milletvekili Dönmez’den Günyüzü’ne Ziyaret Milletvekili Dönmez’den Günyüzü’ne Ziyaret

EHA mikrofonlarına konuşan Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil, "Çok mutluyum genel başkanımız beni bu göreve layık gördü, buraya gelerek beni onurlandırdı. Bütün bunlarla birlikte çok büyük bir sorumluluk yüklendi. Ben seçime oyları arttırmak için girmiyorum kazanmak için giriyorum, kazanmak için de teşkilatlarımızla beraber üyelerimiz, delegelerimiz, hemşehrilerimize kendimizi anlatarak bu seçimi kazanacağız. Ben hangi aday çıkacak diye düşünmüyorum, önümüze bakıyoruz ve iyi belediyeciliği göstereceğiz" dedi.