Küba, Bulgaristan, Tataristan, Moldova, Gürcistan, Yunanistan ve Türkiye’den tiyatro topluluklarının katılacağı ve kadın yazarların kaleme aldığı eserlerin yer alacağı festivalde Eskişehir Şehir Tiyatroları, 21 Kasım tarihinde (AKM)  Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro salonunda sahne alacak. Özlem Belkıs’ın, William Shakespeare’in eserinden uyarladığı “Macbeth” adlı oyunun yönetmeni usta rejisör Barış Erdenk. 

Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçeleştirdiği, dekor tasarımını Emre Satı, kostüm tasarımını Medina Almaç Yavuz, ışık tasarımını Kerem Çetinel ve hareket düzenini Sibel Erdenk’in üstlendiği oyunun müzikleri Gürkan Çakıcı’ya ait.

Etkileyici rejisi ve görkemli oyunculuk performansları ile Eskişehir’de büyük beğeni toplayan oyun, gücü elde etmek ve bunun da ötesinde gücü elde tutmak pahasına ödenen bedelleri ve bunun yakıcı sonuçlarını farklı bir anlatım biçimi ile ele alıyor. Şehir Tiyatroları sanatçıları Ali Eyidoğan, Tolga Tümer, Mert Kırlak, Pınar Bekaroğlu Ciotta, Yalçın Özen, Gonca Yakut ve Berkay Gökçek’ten oluşturulan kadro ile sahnelenen oyun, ışığı, atmosferi, şarkıları ve yazar Özlem Belkıs’ın sıra dışı uyarlaması ile tiyatro severlere bambaşka bir Shakespeare lezzeti sunuyor.

Eskişehir’de ve gittiği turnelerde kapalı gişe oynayan ve Devlet Tiyatrolarının daveti üzerine İstanbul’da festival kapsamında sahnelenecek olan “Macbeth”, (AKM) Atatürk Kültür Merkezi’nin 800 kişilik tiyatro salonunu günler öncesinden kapalı gişe doldurmayı başararak, aldığı övgülerin karşılıksız olmadığının bir kez daha altını çizdi.

Kırım-Tatar Sürgününü Sahnede Anlattılar Kırım-Tatar Sürgününü Sahnede Anlattılar