Gündemlerin okunması ve yoklamanın yapılmasının ardından Figen Kahya'dan boşalan üyelik koltuğuna oturan Sebahattin Tetik'e söz verildi ve duyguları soruldu. Mecliste olmaktan çok mutlu olduğunu, meclis için elinden geleni yapacağını belirten Tetik, bütün meclis üyelerine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. İlk toplantısında Tetik'i yalnız bırakmak istemeyen destekçileri Tetik'in konuşmasının ardından alkışlarla tebrik ettiler. 

Gerçekleştirilen meclis toplantısında 7 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısında geçtiğimiz günlerde istifa eden Meclis 1. Başkan Vekili Figen Kahya'nın yerine Meclis 1. Başkan Vekili seçimi gerçekleştirildi. Yapılan seçimin ardından Meclis 1. Başkan Vekili olarak Ömer Faruk İnan seçildi. Meclis toplantısında ayrıca İç Anadolu Belediyeler Birliğine 1 yedek üye olarak CHP Meclis üyesi Serdar Aksoy, Ege Marmara Çevreci Belediyeler Birliğine 1 yedek üye olarak CHP Meclis Üyesi Bayram Yumrukaya seçildi. Meclis toplantısında gündemin diğer maddeleri ilgili komisyonlara gönderildi.

Ümit Özdağ Eskişehir'deydi Ümit Özdağ Eskişehir'deydi

Gündem dışı konuşmak için söz isteyen Ali Haydar Çelik, AK Parti Grup Sözcüsü Murat Özcan’a seslenerek, “ Şehr-i Derya Parkı daha önce belediyeler tarafından düzeni, temizliği yapılan bir parktı. Siz bunu belediyenin elinden aldınız. Devlet Su İşleri’nin eline verdiniz. Lütfen beraber gidelim parkın halini görelim. Perişan. Yurttaşlarımız kendileri Şehr-i Derya Parkı’nı temizlemeye çalışıyor. Odunpazarı Belediyesi’ndeyken bu park pırıl pırıldı” dedi.

"Eskişehirspor Siyaset Yüzünden Bu Halde"

CHP Meclis Üyesi Ömer Faruk İnan da, Eskişehirspor’un mevcut durumuna dikkat çekerek, “Odunpazarı bölgemizde bulunan bir petrol istasyonunun Eskişehirspor’un elinden alındığına dair sosyal medyada yazılar görüyoruz. Bunun doğru olmadığını hem burada hem kamuoyunda açıklandı. Anlaşma süresi dolduğu için ihale yapıldı. Eskişehirspor adına kimse katılmadı. Acaba ihale kanunsuz bir şekilde ve hiçbir bedel olmadan nasıl verilebilirdi? Eskişehirspor maalesef her yıl bir alt lige düşerek bölgesel amatöre kadar düştü. Hep 10 yıl önceki yöneticiler suçlanıyor ama sonrakilerde daha iyi yönetemedi. Eskişehirspor siyasete alet edilmekte. Odunpazarı Belediyesi’nin Eskişehirspor’a yaptığı her türlü destek yok sayılıp başkanımız eleştirilmekte, Eskişehir belediyemizin çalışmalarını biliyor” dedi.

"Siz Bizim Sesimizi Kesmeseydiniz Biz Bu Sorunları Konuşacaktık"

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan " Öncelikle İçişleri Bakanlığımız önündeki bombalı eylemde yaralanan emniyet mensubu arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Şehr-i Derya Parkı, Kocakır mevkiisindeki sorunlar, Eskişehirspor'un durumu, biz bunların hepsini konuşacaktık fakat Büyükşehir Belediyesi Meclis'inde bizim sesimiz demokratik olmayan bir tutum ile kesildiği için konuşamadık. Siz bizim sesimizi kesmeseydiniz biz zaten bunları konuşacaktık. Sayın Başkan Kazım Kurt, çok güzel mağdur rolü oynadınız. Ulusal kanallarda çok değerli bürokratlarımızı karalayarak, insanların önüne atarak harika bir mağdur rolü oynayarak barınak konusunu dile getirdiniz. Fakat size tahliye süresinin 3 ay olduğunu, bu süre içerisinde size yeni bir arsa bulmanızı istediklerini, bulamamanız halinde ise hazine arazilerinden verilebileceği söylendi ama siz bunu başka bir şekilde göstererek mağduriyet yarattınız." dedi

Murat Özcan'ın konuşması esnasında Ömer Faruk İnan, Ali Haydar Çelik ve CHP Grup Başkanvekili Emre Genç araya girerek Murat Özcan'a tepkiler gösterdi.