Genel Kurulu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkan yardımcısı Emre Genç, Odunpazarı Kaymakam temsilcisi  Muzaffer Kaptan,stk temsilcileri ve çok sayıda kent konseyi gönüllüleri  katıldı.

Odunpazarı Kent Konseyi olağan bilgilendirme genel kurulunda son bir yıl için de yapılan farkındalık çalışmaları, sosyal kültürel faaliyetler ,şehrimizi ve ülkemizi ilgilendiren konularda faaliyet sunumları yapılarak temsilciler ve gönüllüler bilgilendirildi.

Genel kurulun Divan başkanlığını ve bilgilendirmesini yapan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru,  “Odunpazarı Kent Konseyi belediye başkanının ya da belediyenin özel uygulama alanı değildir ve bu saygıyı ve işbirliğini gösteren Odunpazarı Belediye başkanı Sayın Kazım Kurt’a vizyonel bir bakış açışına sahip olduğu için teşekkür ederiz. Kent konseyleri kentin bütününe hitap edecek, yerel yönetimler ,kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte farkındalık yaratacak, kentin değişimine ve gelişimine yönelik imza atacak bir yapı olması gerekiyor ve özellikle şunu vurgulamak isterim ki Eskişehir de  uzun yıllardır kamuoyunda paylaştığımız Kuzey- Güney Çevre yolu (Alpu –Seyitgazi yolu),çözülemeyen hava alanının verimli ve sağlıklı çalışmadığı konusu ,üniversitelerimizin şehrimizle bütünleşemeyişi ,3 kentten biri olan Eskişehir de uygulanacak olan ÇEDES projesi kentin gündemini oluşturmaktadır ve bu konuları ısrarla anlatmamıza kamu oyu ile paylaşmamıza rağmen maalesef çözülememiştir.

Bu konular şehrin gündemini meşkul ediyor  ve sadece seçimden seçime çözülecek sözleri  veriliyor. Çözülemeyen sorunlardan en önemlileri arasında olan  Kaymaz  ve çevresinde uzun yıllardan beri Altın Maden Ocakları çalışmaları ile   doğaya insana zarar verdiğini uzun yıllardır  görüyoruz. Geçen haftalar yeni bir sorun şeklinde karşımıza çıkan CENGİZ HOLDİNG’e bağlı Eti Bakır Aş. Atalana Alpagut Altın Gümüş Maden ocağı ve Cevher zenginleştirme (yığın linç göleti siyanürle altın çıkartma ) su temini göleti başımıza bela olacak gözüküyor.Alpu kömürlü termik santral  sürecindeki anlattığımız tüm sorunları takip ettiğimiz gibi  yeni başlayacak olan  çevre sorunlarını da İklim Krizi ve Çevre Çalışma grubu ve Kent Konseyi olarak mücadele ederek , takipçisi olacağız .’dedi.

Tepebaşı Meclis Üyeleri Başkan Ünlüce'yi Ziyaret Etti Tepebaşı Meclis Üyeleri Başkan Ünlüce'yi Ziyaret Etti

Toplantı sonunsa ise mahalle meclislerinin ,çalışma gruplarının ,muhtarların  ve STK temsilcilerinin sorularını ve önerilerini  Odunpazarı Belediyesi adına Başkan  vekili Av. Emre Genç yanıtlayarak genel kurul sona erdi.