T.C. Ticaret Bakanlığı’nın öncülüğünde, Eskişehir Ticaret Odası’nın ve Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin iş birliğinde İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri Eğitimi düzenlendi. Vehbi Koç Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen eğitime 50’den fazla küçük ve orta ölçekli firmanın temsilcisi katıldı. Sınırlı sayıda firmanın kabul edildiği eğitimin öncesinde ETO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Demir yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ihracatta son on yılda çok büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, 2013 yılında 161,5 milyar dolar olan ihracatın 2022 yılı itibariyle 254 milyar 172 milyon dolara yükseldiğini söyledi.

ETO ihracatçılara destek olmaya devam edecek

 

Eskişehir'de Konut Satışları Geriledi Eskişehir'de Konut Satışları Geriledi

Eskişehir’in 2013 yılında 1.5 milyar dolar civarında olan ihracatının, vergi merkezi şehir dışı olan firmalarla birlikte 2022 yılı sonunda 4 milyar dolara ulaştığını belirten Demir, Eskişehir’in yeni yatırımlarla bu rakamı çok kısa sürede aşacağını kaydetti. ETO’nun Eskişehir’deki ihracatçıların yanında olmaya ve üreticileri cesaretlendirmeye devam edeceğini belirten Demir, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen T.C. Ticaret Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere Uludağ İhracatçı Birlikleri yöneticilerine teşekkür etti.

Uzmanlar ihracat desteklerini sunumlar eşliğinde anlattı

 

Eğitimde, Ticaret Bakanlığı Uzmanı Barış Zeybek tarafından “İhracatta Sağlanan Yeni Nesil Devlet Yardımları (Mal İhracatı)”, Ticaret Uzman Yardımcısı Fatma Gül Kurt tarafından “E- İhracat Uygulamaları / E-İhracat Destekleri”, İhracatı Geliştirme A.Ş Tahsis Direktörü Hatice Çavdar tarafından “İhracatı Geliştirme A.Ş’nin Çalışmaları” hakkında bilgi verdi. Eğitimde Ticaret Uzmanı Asım Çalış tarafından “Ticari Bilgiye Erişim, Hedef Pazar Tespiti”, Türk EXİMBANK İç Anadolu Bölge Müdürü Funda Baydar Yazan tarafından “Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.’nin Destekleri”, İhracat Uzmanı Göksel Gezer tarafından ise “Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi” hakkında da sunum yapıldı