Tepebaşı Belediyesi, sahiplendirdiği binlerce hayvan ile bu konuda öncülüğünü sürdürüyor.

2009 yılından bugüne 12 bin 945 sokak hayvanını sahiplendirerek tüm belediyelere örnek olan Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda merkezde bakımları yapılan 2 köpek ve 1 engelli kedi daha sıcak yuvaya kavuştu.

Onur Sarıkaya, engelli bir kediyi sahiplenerek duyarlılık örneği gösterdi. Sarıkaya, “Biz yardıma muhtaç engelli bir hayvan tercih etmek istedik. Evimizde de var bir tane daha. Satın almak yerine sahiplenmek gerekiyor. Para verip almaktansa buradaki dostları sahiplenmek daha güzel. Bu merkezde mesela dostlarımız ayrı yerlerde korunup, ayrı kaptan su içiyorlar. Çoğu yerde böyle değil. Kedimizin ismine daha karar vermedik. Ya karamel ya da korsan olacak” diye konuştu.

“Merkezdeki çalışmalardan memnunuz”

Bir köpeğe yuvasını açan Nihal Koç, “Biz buraya daha önceden de gelip gidiyorduk. Şimdi yeni bir hayvan daha sahiplendik. Bizim köpeğimiz var ona arkadaş olacak, ikisi de beyaz oldu. Buradan da herkese seslenmek istiyorum, satın almak yerine sahiplensinler. Bakamayacaklarsa almasınlar. Bu merkezdeki çalışmalardan da memnunuz” ifadelerini kullandı.

Okullu Kedi Çakıl 6 Yıldır Öğrencilerle Birlikte Derslere Giriyor Okullu Kedi Çakıl 6 Yıldır Öğrencilerle Birlikte Derslere Giriyor

Gamze Kıyak ise, herkesin birer hayvan sahiplenmesi gerektiğine dikkat çekerek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri tarafından aşıları tamamlanan canların bakımıyla ilgili de bilgi verildi. Öte yandan sahiplendirme konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar, Bursa Çevre Yolu 4. kilometrede hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’ne, 0 (533) 955 79 04 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.