Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı iş birliği ile 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali düzenlenecek. 16 Ekim’de açılışı yapılacak festivalde 4 gün boyunca film gösterimleri,
söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

‘Eşitlik için bir aradayız’ sloganı ile düzenlenecek festivalin açılış töreni 16 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Yetkin Dikiciler’in sunumuyla gerçekleştirilecek.

Volkswagen Arena'da Eskişehirspor Rüzgarı Volkswagen Arena'da Eskişehirspor Rüzgarı

Birçok ünlü isim katılacak


Açılış gecesine ise birçok ünlü isim katılım sağlayacak. Katılım sağlayacaklar ise şöyle: “Ayşenil Şamlıoğlu, Ayten Uncuoğlu, Berna Gençalp, Biket İlhan, Bingöl Elmas, Damla Sönmez, Deniz Türkali, Esin Küçüktepepinar, Gözde Çığacı, Güner Özkul, Lale Belkıs, Nazlı Bulum, Nilüfer Aydan, Nurgul Bayram, Öyküsu Özyürek, Pelin Esmer, Suna Selen ve Zeynep Ünal.”

Festival kapsamında gösterimi yapılacak filmler, gösterim yerleri ve saatleri şöyle,“16 Ekim Pazartesi günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi saat 13.00’te Oyun, 14.20’de Kraliçe Lear, 17 Ekim Salı günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi saat 13.00’te
Sibel, 18 Ekim Çarşamba günü Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi saat 18.00’de Boşlukta, 19 Ekim Perşembe günü Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi saat 13.30’da Turna Misali ve saat 16.00’da Düet.”