Güler’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde…

İmar Planlarını Acilen Revize Etmeliyiz

Drone Bakım Masrafları Cep Yakıyor Drone Bakım Masrafları Cep Yakıyor

Kent şu an nüfus itibariyle şişmeye başladı. Konut ve iş yerinde talep var ama karşılayacak ürün yok.  Arsa üretemediğiniz, anlaşılır konut üretemediğiniz sürece o kente göç alamazsınız.

İlerleyen günlerde bir asgari ücret artışı olacak. Uluslararası ve yurt içi rekabette yalnız değilsiniz, rakipleriniz var. Personel gideri genel giderler içinde çok önemli bir noktaya gelmiş durumda. 70, 80 m2 bir eve 10-15 bin bandında kira ödeyen vatandaş kaç lira maaş alması lazım ki sürdürebilirliği sağlasın. Durum böyle olduğu için insanlar kenti terk etmeye başladı. Tersine göç başladı. O yüzden korkmadan kentin imar planlarını hızlıca revize etmeye başlamalıyız.

Bugün bir müteahhittin konut ortaya çıkartması için arsa ve üretim birim maliyetleri noktasında karşısına daha az katkı payı çıkması lazım. Yan yana elinizde çok fazla arsa olursa müteahhitseniz tercih yaparsanız ancak şu an yüzde 55 seviyesinde bir maliyetle üretemezsiniz.

Asgari Ücretle Personel Çalıştıramam”

Şu an benim işletmemde 180 kişi çalışıyor. Birim başı maliyetlerine bakıyorum rakiplerime göre maliyetler işçilikler nedeniyle yukarıda. Neden?

Asgari ücretle eleman çalıştıracak noktada değilim ben, çalıştıramam çünkü çalışanın asgari ücretle geçinme şansı yok. Bir de işletmelerimizde biz eleman arar hale geldik. Bakın organize sanayi bölgesinde neredeyse tüm işletmelerin kapısında eleman aranıyor diye yazıyor.

“Siyaset Yapmayı Hiç Düşünmedim”

Bu makamlar değerli ve özel makamlar. Bu konuda sürekli dostlarla, işin aktörleri ile istişare ediyoruz. Olduğu makamdan başka bir makamda görülmek istenmesi elbette insanın gönlünü okşuyor. Bir de çok özel yerler bunlar Büyükşehir ya da ilçe belediye başkanlığı yapmak çok özel görev ama hep söylediğim bir şey var. Bu kente hizmet etmek için illa siyaset yapmanıza gerek yok. Ben ticaret odası başkanlığı ile hizmet ediyorum. Uzun yıllardır camia içindeyim siyaseti girmeyi hiç düşünmedim ama hep de geldi. Değerlendirdik, fikrimizi soranlara değerlendirmemizi yaptık. Devam da ediyoruz.

Metin Güler ismi seçim listelerinde herhangi bir listede ya da aday olarak yer almayacak.

“Ortak Hareket Kültürünü Geliştirmeliyiz”

Eskişehir’in beklentilerini 2 fasılda değerlendirmek lazım. Belediyelerin ve iktidarın yapması gereken işler. İmar planlarında revizyon hızlı bir şekilde yapılmalı bu şart. Kentin marka değeri çok yüksek.

Bunu geliştirecek yeni projelere ihtiyaç var. Ortak hareket etme kültürünü geliştirecek yeni formülasyonlara ihtiyaç var. Mart ayı bu noktada biraz heyecan getirecek diye düşünüyorum.

Çalışma arkadaşlarında değişiklikler olacağını düşünüyorum ben, adaylar da hedeflerini ortaya koyacak. Yeni hedefler olacak ki seçmeni ikna edebilsinler. Tüm aday olan arkadaşlarımızın kentin gelecek projeksiyonu hakkında bakış açısı ortaya koymalı.

Ben kentin büyümesini isteyen bir yapıdayım. Kent ne kadar planlı, anlaşılır bir şekilde büyürse, altyapısını ona göre yapabilirsiniz kent büyür. Çünkü Eskişehir büyüme arzusunda olan bir kent. Tutamazsınız daha fazla. Tutarsanız farklı şeylerle yüzleşirsiniz.

Biz şehir olarak kendi aramızda hep kavga halindeyiz.

Mesela biz Nadir Bey ile, Celalettin Bey ile Ömer Bey ile hep görüşüyoruz. 24 saat birbirimizi arayacak noktadayız. Bir şey olunca biz 10 dakika içinde görüşüp, reaksiyon ortaya koyabiliyoruz. İçinde Eskişehir başlığı olan her konuda bunu yapmamız lazım.

Belediye Başkanları, milletvekillerimizde böyle olmalı, sayın Valimiz bu koordinasyonu sağlayabilir. Ama herkes çekiştirir bu ahengi uyumu ortaya koyamazsak kent geriliyor.

Kişi başı milli hasılamıza bakın, diğer kentlerle değerlendirildiğinde sonuç ortada.

İsmini telaffuz etmek istemeyeceğim şehirlerle rakip olarak anılıyoruz.

Biz her partiye, siyasetçiye ayırt etmeden kapımızı açtık. Fikrimizi söylüyoruz. Herkese eşit mesafede duruyoruz. Kent menfaati noktasında aynı masada toplanabilmemiz, konuşmamız lazım.  

Programın tamamını aşağıda yer alan linkten izleyebilirsiniz

https://www.eskisehirhaberajansi.com/kesinlikle-aday-degilim