Milletvekili Dönmez: " Türkiye Olarak Barış ve Huzurun Garantörü Olmaya Çalışıyoruz" Milletvekili Dönmez: " Türkiye Olarak Barış ve Huzurun Garantörü Olmaya Çalışıyoruz"

6. Kez aday olmak için başvuru yapan ancak bu talebi karşılık bulmayan ve parti genel merkezinin anket seçeneğine kırıldığını söyleyen Büyükerşen dün düzenlenen toplantıda kırgınlığını farklı cümlelerle ifade etti. 

Hocalık vasfıma sığınarak, hiç çekinmeden konuşuyorum diyen Büyükerşen CHP’nin nasıl adam olacağını hep düşünmüşümdür. Herkes birbirinin ayağının altına karpuz kabuğu koyma eğiliminde gibi çarpıcı ifadeler kullandı. 

Büyükerşen CHP ile ilgili yaptığı analiz içinde şunları söyledi


“Bir araya geldikleri zaman hepsi çok iyi ahbap, hepsi Atatürk idealleri, partinin seçimlerde kazanılması için yapılacak işleri konuşurlar, fakat bir kısmı çekip gittikten sonra iki kişi yan yana gelince diğerlerinin, gidenlerin dedikodusunu yaparlar. Derken gördüm ki baktım geçimsizlik, anlaşmazlık, klikler, kıskançlıklar, iftiralar, ters yorumlar, herkes birbirinin ayağının altına karpuz kabuğu koyma gibi eğilimler içerisinde. Nasıl bu parti adam olacak diye hep düşünüp durmuşumdur, kafamın bir köşesinde bu kalmıştır. Uzun gençlik yıllarımda da Üniversite yıllarımda da aynı şeyleri gördüm. Ve hala da bugün ki siyasette de bu biraz daha bozulmuş vaziyette Cumhuriyet Halk Partisinin büyük hastalıklarından biri. Adeta bir virüs, bir mikrop gibi, insanlar arasında, siyasetle uğraşan insanların arasında ne yazık ki var. 
Bunu cesaretle hiç çekinmeden söylüyorum. Hocalık vasfıma sığınarak söylüyorum. İster inanırsınız ister inanmazsınız. Gözlemlerimde bu olaylar hep ön plana çıktı.”