CHP Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, oldukça iddialı konuştu. Yalaz, Eskişehir’in talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. 

"Şehrimizi korumaya devam edeceğiz"

Çeyrek asırdır ranta karşı korudukları şehri korumaya devam edeceklerini vurgulayan Yalaz, "Eskişehir'de yaşıyorum demenin gururu devam edecek. Bu şehrimizi talan ettirmeyeceğiz. El ele omuz omuza tüm Eskişehirliler ile birlikte kazanacağız. Bize düşen yoksulluk ve mutsuzluğun kimlerden kaynaklandığını anlatmak. Çalamadığımız kapı giremeyeceğimiz hane yok. Aksini bu ülkeyi sefalete iten iktidar mensupları düşünsün. Elimizdeki belediyelerin devamını sağlamak ile birlikte yeni belediyeleri de kazanacağız." ifadelerini kullandı.

CHP aday tanıtım toplantısında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Yeni bir sürecin başlangıcını” yapıyoruz diyerek, yeni dönemde de CHPli belediye başkanların çok başarılı işlere imza atacağını söyledi.

"Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez"

31 Mart Pazar günü belediye başkanlığını bırakacağını aktaran Büyükerşen, "Bazılarınızın bu durumdan benim gibi hüzün duyduğunuzu biliyorum. Hayatta herşeyin bir sonu vardır. Hiçbir şey sonsuza kadar devam edemez. Önemli olan içinizin ve görevi ve şehrimi çok güvendiğim adaylara emanet ediyorum. Jübilemi yapıyorum. Ve son olarak  sizleri çok seviyorum bu şehri çok seviyorum hoşçakalın” dedi.

CHP aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, "Şehirciliği büyük ustaların elinden öğrendim" dedi.

Ayşe Ünlüce sözlerini şu şekilde devam ettirdi; "Cumhuriyet kadını olarak sizleri selamlamaktan gurur duyuyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye’deki birçok şey hikayesi vardır ama ne yazık ki geçen süreçte bu hikayeler yok edildi, talan edildi, köhneleştirildi. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’in kaderini değiştirdi. Şehirciliği büyük ustaların elinden öğrendim. Diğer şehirlerde Eskişehir gibi olmak için ayaklanacaklar.  

CHP aday tanıtım toplantısında konuşan Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Çok çalışıyoruz, çok çalışacağız ama çalmayacağız. Çalmadan da bu işlerin yapılacağını göstereceğiz." dedi.

“YENİ DÖNEMDE ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ”

Yeni dönemde Odunpazarı’nda çıtayı yükselteceklerini söyleyen Kurt, “Yeni dönemde çıtayı daha da yükseltmek için, derin yoksulluğu giderebilmek için solcu, devrimci bir belediye olarak çalışmaya devam edeceğiz. Çok çalışıyoruz, çok çalışacağız ama çalmayacağız. Çalmadan da bu işlerin yapılacağını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.  

CHP aday tanıtım toplantısında konuşan Tepebaşı Belediye başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir’de ve Tepebaşı’nda bir seçim başarısına daha imza atacaklarını söyledi.

Sözlerine Hayat Tepebaşı’nda diyerek başlayan Ataç konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 1999 yılı Mart’ında ilk kez belediye bölgesini mütevazı bir ilçe iken devraldığımda ve bugüne kadar sadece bir dönem dışında, dolu dolu 4 dönemdir Tepebaşı’nda ekibimle birlikte çok önemli çalışmaları hayata geçirdik. Ve uluslararası ödüller alan bir konuma getirdik.
Yerel yönetimlerin herkesçe benimsenmiş “geleneksel çalışmalarına”, sosyal belediyeciliği geliştirerek yeni unsurlar eklerken bölge insanının yaşamını kolaylaştırmayı ve geliştirmeyi hedefledik ve bunda da başarılı olduk.
Çocuklar, Gençler, Kadınlar, Yaşlılar, özellikle engelliler ve çağımızın hastalığı diyebileceğimiz alzheimer hastaları çalışmalarımızın her zaman odağında oldular.
Çoğunlukla merkezi yönetimin yapması gereken, ancak çeşitli nedenlerle yetişemediği – ya da –yapamadığı hizmetleri, Tepebaşı halkına götürmekle kıvançlıyız.
Sağlık, Eğitim, Çevre, Sanat, Spor, Enerji, İklim Değişikliği gibi pek çok alanda tecrübeli kadromuz güven içinde hizmet verdi ve vermeye devam edecek.

CHP Eskişehir Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'den, AK Parti'ye geçen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'yla ilgili isim vermeden sert konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında şu cümleleri sarf etti; "Geçen sene 14 Mayıs gününde Eskişehirlilerin karşısına çıktı birisi, ben Recep Tayyip Erdoğan’a muhalifim, ben MHP'nin ona verdiği desteğe inanmıyorum, doğru bulmuyorum. ben iyi bir insanım İYİ Partide muhalefet yapmak için Eskişehirlilerin oyunu aldı. Oy bir siyasetçiye emanet ettiği namusudur. Eskişehirlilerden oy aldı. O oyları aldı ve o oyları alırken bir yandan da AK Parti'den teşvikler alıyormuş onu sonradan öğrendik. Daha sonra ben Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısındayım diyerek oyları aldı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine geçti. Şimdi de Eskişehir'i bana verin ben yöneteyim diyor. Daha bir yıl önce Eskişehirlileri kandırıp onların oylarını alıp, o oyları Recep Tayyip Erdoğan'a karşı toplayıp Recep Tayyip Erdoğan'a götüren makam mevki için Eskişehir'i satan birisine Eskişehir en iyi cevabı en büyük cevabı 31 martta verecektir." şeklinde konuştu.

AK Partili Ünalır'dan 'Anneler Günü' Açıklaması AK Partili Ünalır'dan 'Anneler Günü' Açıklaması

"Eskişehir'de Türkiye rekoru bekliyorum"

Eskişehirlilere güvendiğini aktaran Özel, "Eskişehir’in oyunu çalıp gidenlere Eskişehir'in geleceği emanet edilemez. Eskişehir'in oy hırsızlarına, idare hırsızlarına ve gelceğini çalanlara değil oyunu selamını bile vermez. Eskişehir'e yürekten inanıyorum. Eskişehirlilerden bir ümidim var. 31 Mart günü sandığa gittiğinizde geçmişte MHP, AKP'li olabilirsiniz ama ahlak için, vicdan için Eskişehir sahip çıkmak için, sarayla iş birliği yapan bu akla cevap vermek için, bütün Türkiye’ye ibreti alem olsun diye CHP adına, Ayşe Başkan adına Eskişehir'de Türkiye rekoru bekliyorum sizlerden." dedi.