Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılı, Cumhuriyet şehri Eskişehir’de büyük bir coşkuyla kutlandı.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıla özel düzenlediği etkinlikler ile bayram coşkusunu doyasıya yaşattı.

    Etkinlikler kapsamında Porsuk Çayı’nda flyboard, askeri bando konseri, ışık gösterileri ve marşlar eşliğinde düzenlenen Fener Alayı’na, on binlerce Eskişehirli akın etti. Porsuk Çayı üzerindeki köprülerde ve kıyılarda yerini alan Eskişehirlilere, Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından Türk bayrakları dağıtıldı.

     Ellerinde Türk bayraklarıyla Porsuk Çayı’nın etrafını kırmızı beyaza bürüyen Eskişehirliler, bayramın heyecanını hep birlikte yaşadılar. Çoğunluğunu gençlerin ve kadınların oluşturduğu Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı on binler, marşlara büyük bir coşkuyla eşlik ettiler. Askeri bando konseri, flyboard ve ışık gösterileri sonrası bot, tekne ve gondollarla yapılan Fener Alayı geçişi sırasında ise ortaya muhteşem görüntüler çıktı.           Fener Alayına, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, ilçe belediye başkanları, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sporcular ve gençler katıldı.

    Coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Yılmaz Büyükerşen, “Atatürk aşığı Cumhuriyet sevdalısı Eskişehirliler. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bir Cumhuriyet şehri olan Eskişehir’de bayram coşkusu bir başka. Sizlere bu can feda olsun. Bu güzel şehir bu güzel ülke ilelebet yaşasın. Atatürk’ün izinde nice yüzyıllara.” dedi. Büyükerşen’in sözleri on binlerce Eskişehirli tarafından dakikalarca alkışlandı.

     Kutlamalar hep bir ağızdan söylenen şarkı ve marşlar eşliğinde devam ederken geceyi havai fişek gösterileri aydınlattı.

  

Odunpazarı Kent Konseyi'nden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret Odunpazarı Kent Konseyi'nden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret