Bugün günlerden Sanayi Çarşısı olarak da bilinen Küçük Sanayi Sitesi!

Değerli hemşerilerim; sorun, sadece Odunpazarı'mızı değil, Eskişehir'imizin tamamını ilgilendiriyor. Şehir dışından kentimize gelen insanların o mezbelelik görüntüye şahit olması şehrimizin imajını da zedeliyor.

Küçük Sanayi Sitesi'nde ekmeğinin derdinde olan vatandaşlarımızın yıllardır çektiği çileyi hepimiz biliyoruz. Sağlıksız bir ortam, yollar köstebek yuvası, yetersiz altyapı, depreme dayanıksız metruk denebilecek dükkanlar ve sayamadığımız daha pek çok sorun.

Melih Aydın'a İYİ Parti'de Önemli Görev Melih Aydın'a İYİ Parti'de Önemli Görev

Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı olduğum dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin kaldırılmasıyla ilgili hazırlıklarımızı tamamlamıştık ve hızlı bir aksiyonla dönüşümünü gerçekleştirecektik. Fakat görev süremiz yetmedi.

Bizden sonra göreve gelenlerin en büyük vaadi Küçük Sanayi Sitesi'nin kaldırılması oldu. Hatta bugün hala görevde olan belediye başkanının "Sanayi Çarşısı'nı kaldıramazsam siyaseti bırakırım" ifadesi hafızalardaki yerini koruyor. Yaklaşık 10 yıldır görevde olanlar, şehrin göbeğinde kalan Küçük Sanayi Sitesi'nin kaldırılmasına dönük ciddi hiçbir çalışma yapmadıkları gibi, geldiğimiz noktada dönüşüm çalışmalarını tamamen durdurmuşlardır.

Eskişehirli vatandaşlarımız, Odunpazarlı vatandaşlarımız, Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışan vatandaşlarımız ve mülk sahiplerimiz, dönüşüm eksenli bu çaresizliği hak etmiyorlar. Ancak çaresizlik, AK kadroların lugatında asla yoktur. Göreve gelir gelmez Küçük Sanayi Sitesi'nin dönüşümünü Bakanlığımızla, TOKİ'mizle beraber gerçekleştirecek, şehrimize yakışmayan mezbeleliği ortadan kaldıracak, vatandaşlarımıza modern bir yaşam alanı kazandıracağız. Küçük Sanayi Sitesinin dönüşümü, aynı zamanda Emek, 71 Evler, Erenköy, Yenidoğan, Huzur, Gündoğdu ve hatta Gökmeydan mahallemize de değer katacak. Biz hazırız. Göreve geldiğimiz an itibariyle hiçbir mazeret üretmeden kimseyi mağdur etmeden (mülk sahipleri, kiracılar ve vatandaşlar) herkesin memnun olacağı biçimde Küçük Sanayi Sitesi'nin dönüşümünü hızla gerçekleştireceğiz.