Elbistan ve Kahramanmaraş merkezde kullanıma hazır 48 prebariki yetkili makamlara teslim eden Öngel kardeşler ayrıca 10 demonte konteyneri de Kahramanmaraş’ta bizzat depremzede ailelere teslim ettiler.

3-2382

Bu önemli destekle ilgili Eskişehir Haber Ajansı’na konuşan firma sahiplerinden Süreyya Öngel deprem felaketinin ardından manevi destek için bölgeye gittiklerini söyleyerek

Eskişehirli bir inşaat firması, bir arkadaşımız Malatya’da 52 konteyner imalatına başlamıştı. Biz de destek olmak için bölgeye gittik. Bölgede yaşanan yıkım ve gördüğümüz tablo bizi çok etkiledi. Bu felaketin yaralarını sarmak için sadece manevi destekle yetinmeyi içimize sindiremezdik. Kardeşim Çoşkun Öngel ile birlikte depremzedeler için en acil ihtiyaç olan prefabrik desteği vermeye kararlaştırdık. Bölgedeki yetkili makamlarla da görüşerek hemen harekete geçtik. Kahramanmaraş Elbistan merkez, Kahramanmaraş merkezde toplam 48 prefabriki il idarecilerine teslim ettik. Daha sonra şartlarımızı zorlayarak bir 10 frefabrik ev daha tedarik ettik ve onları da demonte olarak bizzat depremzede ailelere teslim ettik. 

İçinde tuvaleti, banyosu da olan konutlar bölgede hızlıca sahiplerine ulaştı ve içinde yaşamaya başlanılan ilk konutlar oldular.

1-292

Has Oto Kiralama Servisi olarak desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz, Ramazan ayında da çeşitli iftar programlarıyla depremzede ailelerimizi ağırlayacak ve elimizden geldiğince bu yaraları sarmaya çalışacağız.

Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen Eskişehir Valiliği başta olmak üzere tüm kurumlara ve prefabrik evlerin hızlıca tamamlanıp, depremzedelere yetiştirilmesine emeği olan tüm uslarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2-3035